Agricultura românească intră în era ERP

Agricultura românească ar putea intra pe un nou făgaș în ceea ce privește dezvoltarea. Potrivit specialiștilor din cadrul CGS Europe-IT agricultura din România se va îndrepta către implementarea soluțiilor Enterprise Resource Planning.

Informatica și planning-ul cu ajutorul soluțiilor IT sunt o soluție de viitor pentru sectorul agricol din România, consideră specialiștii în domeniu, citați de Finanțiștii.

„Marii jucatori locali din agricultura si agribusiness-ul romanesc utilizeaza deja diferite sisteme de management al afacerilor, dar acestia acopera impreuna o parte redusa din potentialul agricol al Romaniei. Proprietarii romani traditionali din domeniu (care sunt cei mai multi) nu au insa inclinatii spre utilizarea calculatorului; de altfel, pentru cea mai mare parte din suprafata totala agricola, fragmentarea terenurilor si dimensiunile reduse ale acestora fac inca inutila o abordare moderna si informatizata. Sunt in mod clar necesare in continuare solutiile pentru impulsionarea comasarii terenurilor agricole pentru a aduce agricultura romaneasca in secolul actual al informatizarii”, a aratat Mircea Hotaran, Director General al CGS Europe- IT Services, conform sursei citate.

Sursă: Finantistii.ro