Agricultura

Agro Oil Service – soluții optime pentru agricultura românească

01.03.2018

Compania pune la dispoziția fermierilor o gamă completă de produse și servicii personalizate. Agro Oil Service este o companie cu capital integral românesc care s-a făcut remarcată prin seriozitatea și profesionalismul serviciilor oferite partenerilor și lienților.  Cu o activitate complexă și completă în ceea ce privește produsele și serviciile oferite, compania își concentrează toate operațiunile pe achiziționarea și comercializarea cerealelor și plantelor tehnice, dar și pe distribuția semințelor de cereale, a plantelor tehnice și furajere, a pesticidelor și îngrășămintelor chimice, precum și pe oferirea de servicii pentru transportul auto al cerealelor.  Având asociați două persoane fizice și o echipă care numără peste 85 de angajați, Agro Oil Service își desfășoară activitatea în raza județelor Ialomița, Călărași, Brăila, Buzău, Constanța și Tulcea, acoperind cu succes și alte zone limitrofe.

Compania este dotată corespunzător, deținând două baze și un siloz de achiziții și depozitare a cerealelor, poziționate strategic în județul Ialomița pentru a acoperi eficient întregul bazin al câmpiei Bărăganului. Cele două baze sunt localizate în satul Ivănești, comuna Ciulnița, și în satul Fundata, comuna Perieți, oferind o capacitate de depozitare de 28.000 de tone.

Datorită unui program de investiții derulat intensiv și eficient, compania deține acum capacitatea de extindere a bazei de depozitare la peste 50.000 de tone prin utilizarea unor soluții noi pentru depozitarea de cereale și plante tehnice, mai precis sistemul de depozitare Silo Bag.

Compania dispune de toate utilajele necesare pentru depozitarea și condiționarea produselor agricole la un nivel optim, silozul Agro Oil Service localizat în Fetești având o capacitate de depozitare de 36.000 de tone, cu acces CF.  Totodată, cu o flotă auto alcătuită din 24 de autocamioane de mare capacitate, angajații  reușeșesc să asigure o bună acoperire teritorială având astfel posibilitatea să desfășoare operațiuni și la nivel regional.

Pentru buna desfășurare a operațiunilor comerciale cu cereale, Agro Oil Service a dezvoltat parteneriate stabile și de lungă durată cu companii cu renume precum Bunge România, Cargill, CHS, Agrium Agriport, Cofco România, Prutul,  Expur, ADM, AGFD, Ameropa sau VAIT. Totodată, în fiecare din locațiile deținute de firmă sunt instalate uscătoare de cereale de mare capacitate și sisteme moderne de aerare de tărâțe, dar și utilaje de manipulare și transportare a produselor.

Agro Oil Service este reprezentant autorizat al celor mai mari producători de semințe de cereale, plante tehnice și furajere prezente în țara noastră, reușind astfel să ofere clienților și colaboratorilor orice tip de îngrășământ chimic comercializat pe piața românească la cele mai avantajoase condiții. Pe sectorul de pesticide, compania are capacitatea de a remedia orice tip de problemă care dăunează unei bune dezvoltări a culturilor agricole.

Planuri de dezvoltare și modernizare

Începând cu anul 2016, compania a investit în eficientizarea proceselor economice și finaciar-contabile, implementând cu succes o soluție informatică integrată – Charisma ERP. Cu ajutorul acestui sistem informatic, managementul companiei a reușit să realizeze administrarea integrată a întregii game de activități a Agro Oil Service, automatizând procesele economice, standardizând fluxurile, eliminând redundanțele și eficientizând întreaga activitate pentru toate liniile de business ale companiei. În anul 2017, compania și-a continuat dezvoltarea, având ca principal scop creșterea din punctul de vedere al rulajelor a cantităților de produse agricole tranzacționate – orz, grâu, rapiță, floarea soarelui, porumb, soia, etc. – dar și cresterea volumului inputurilor comercializate (semințe, pesticide, îngrășăminte chimice).

Cifra de afaceri pentru anul 2017 a fost estimată la peste 25 de milioane de euro, compania concentrându-se în continuare pe consolidarea relațiilor cu clienții și furnizorii de produse agricole și totodată cu fermierii români

Pe fondul retragerii din România a unor mari jucători de pe piața de distribuție a inputurilor de produse agricole și concomitent cu mărirea echipei de vânzări și achiziții, Agro Oil Service a reușit să crească baza de clienți abordând o politică comercială mai dinamică și mai flexibilă.  Până în octombrie 2017, compania a depășit pragul de 100.000 de tone de cereale tranzacționate, atingând circa 115.000 de tone pentru tot anul 2017. În ceea ce privește comercializarea de semințe, pesticide și îngrășăminte chimice, Agro Oil Service a derulat afaceri de aproximativ 30 de milioane de lei în vechiul an.

Estimări pentru 2018

Pentru anul acesta, Agro Oil Service și-a propus să consolideze și să extindă rețeaua de parteneri prin diversificarea portofoliului de produse și servicii comercializate, dar și prin dezvoltarea capacității de achiziționare, depozitare și livrare de cereale prin extinderea zonei de acoperire. Un obiectiv major pentru anul 2018 rămâne investiția într-o nouă bază de preluare, condiționare, depozitare și livrare a cerealelor în Gara Slobozia Nouă, cu o capacitate de 6000 de tone într-o primă fază. Baza va fi complet automatizată oferind posibilitatea de livrare marfă atât auto cât și CF.

Compania și-a mai propus pentru anul acesta extinderea și dezvoltarea echipei comerciale, urmărindu-se acoperirea de noi zone și dezvoltarea de noi parteneriate.

În ceea ce privește rezultatele financiare, pentru anul 2018 Agro Oil Service urmărește o creștere de aproximativ 15%, adusă în special de creșterea volumelor inputurilor comercializate și de creșterea tranzacționării de cereale, concomitent cu extinderea bazei de parteneri.