Agricultura

Agro Radu

AGRO RADU, produse de calitate la un preț optim

01.02.2024

Pentru a putea oferi prețul corect, compania a încheiat parteneriate cu producătorii şi comercianţii de seminţe, îngrăşăminte și pesticide. AGRO RADU, companie ce oferă servicii de depozitare cereale, prestări servicii – uscare, condiţionare – și comerţ cu inputuri agricole, a fost înfiinţată în anul 2005, moment în care managementul a reușit să acceseze un proiect SAPARD, nerambursabil în proporţie de 50%, proiect implementat destul de rapid, având o valoare relativ mică, 66.000 de euro.

Un an mai târziu, în 2006, AGRO RADU a depus un alt proiect, cu valoare mai mare de data aceasta, 24.0000 de euro, proiect câştigat şi implementat, de asemenea, cu succes. În total, compania a câştigat cinci proiecte pe Fonduri Europene, cu o valoare totală de 3.800.000  de euro, accesarea acestor fonduri, precum și accesarea de credite bancare şi leasinguri, fiind cheia dezvoltării într-un ritm susţinut, nivelul de dezvoltare la care a ajuns compania după 18 ani de la înfiinţare fiind o realizare remarcabilă.

Produsele și serviciile oferite de AGRO RADU

„Odată cu câştigarea primului proiect pentru construcţia de spaţii de depozitare, respectiv silozuri de cereale, ne-am diversificat activitatea, în sensul în care la ora aceasta oferim servicii de depozitare cereale, prestări servicii – uscare, condiţionare etc. – plus partea de comerţ cu inputuri agricole”, ne-a declarat dl. Radu Soldubanu, Director General AGRO RADU.

AGRO RADU oferă servicii de depozitare cereale, prestări servicii, uscare, condiţionare, precum și comerţ cu inputuri agricole

Incertitudinile cu care se confruntă sectorul agricol fac ca fiecare an să fie atipic, atât din punctul de vedere al vremii, cât şi din punctul de vedere al preţurilor inputurilor, în primul rând, dar şi al cerealelor şi oleaginoaselor. Din acest motiv, la fiecare început de an, AGRO RADU studiază evoluția pieţei pentru a putea oferi clienţilor cele mai bune preţuri la produsele comercializate. Compania a implementat, de asemenea, o politică comercială în sensul în care oferă clienţilor care achiziţionează inputuri bonusuri la plata cerealelor, iar pentru a putea oferi aceste preţuri mai bune, compania se axează pe obținerea de contracte Futures.

În plus, AGRO RADU oferă consultanță personalizată fiecărui client, indiferent de suprafaţa pe care o lucrează. Calitatea este un alt element important pentru societate, motiv pentru care compania procură fertilizanţi şi pesticide de cea mai bună calitate, acțiune strâns legată de procesul de consultanță oferită pe toată perioada anului, începând de la semănat până la vânzarea recoltei.AGROCOMERT-HOLDING

Un raport optim între calitate și preț

AGRO RADU a încheiat parteneriate cu aproape toţi producătorii şi comercianţii de seminţe, îngrăşăminte și pesticide, companii internaționale de renume, lideri în domeniul lor de activitate, cu o parte din aceștia având relaţii directe, iar cu cealaltă parte indirecte. La cerere, compania oferă orice produs existent în piaţa de agribussines, promovând produse de calitate la care raportul calitate-preț este cel optim.

În ceea ce privește suprafața cultivată, AGRO RADU acoperă pe grupul de firme aproximativ 800 de hectare, principalele culturi fiind cerealele – grâu, porumb, oleaginoase, rapiță şi floarea soarelui. Pentru a asigura un bun randament al producției, AGRO RADU asigură, de regulă, o rotaţie a culturilor la minimum trei ani, având parţial în cultură și plante fixatoare de azot (soia, lucernă), pentru a putea respecta reglementările APIA din perspectiva îndeplinirii normelor GAEC.

La cerere, AGRO RADU oferă orice produs existent în piaţa de agribussines, promovând produse de calitate la care raportul calitate-preț este cel optim

„Din lipsa personalului din agricultură (mecanici agricoli), în ultimii ani am încercat să achiziţionăm maşini agricole şi utilaje cu care să putem avea o productivitate mai bună, într-un timp mai scurt şi cu oameni cât mai puţini. Aproape anual înnoim parcul de maşini şi utilaje agricole pentru că, după câţiva ani de exploatare, costă mai mult întreţinerea decât rata leasingului”, continuă dl. Soldubanu.

Magazinul online AGRO RADU

Pentru a facilita accesul fermierilor la produsele comercializate și pentru a fi mai aproape de aceștia, AGRO RADU a dezvoltat un magazin online, care poate fi accesat prin linkul https://www.shop.agroradu.ro/. În timpul procesului de achiziție online, cumpărătorii beneficiază de consultanță și orice produs care se vrea a fi returnat poate fi expediat în termen de 14 zile. Mai mult, AGRO RADU oferă transport gratuit pe teritoriul României pentru comenzile mai mari de 200 de lei, încercând astfel să ofere plus valoare cumpărătorilor și să îi fidelizeze, în același timp.

AGRO RADU oferă transport gratuit pe teritoriul României pentru comenzile mai mari de 200 de lei

„Sperăm că magazinul online va aduce un plus de vânzări companiei noastre şi facilitează clienţilor aprovizionarea, deoarece, din confortul fotoliului de acasă, pot face comanda pe care o doresc. Avem un parteneriat cu o firmă de curierat rapid şi garantăm că produsele comandate ajung în cel mai scurt timp şi în siguranţă”, mai spune Directorul General.

Capacitatea de depozitare a AGRO RADU

AGRO RADU beneficiază în prezent de o capacitate de stocare de 30.000 de tone, prin cele patru depozite deținute. Compania deține, de asemenea, 28 de silozuri cu o capacitate medie de 1.000 de tone fiecare, pe lângă silozurile de uscare a porumbului umed.

În contextul importurilor masive de cereale din Ucraina, deși prețul de achiziție era tentant, dl. Soldubanu afirmă cu mândrie că nu a cumpărat nici un bob de cereale din ţară vecină, ci doar de la fermierii locali, deşi aveau pus în funcţiune un FNC pentru producția de furaje pentru animale, iar şroturile din Ucraina erau mai ieftine. Această decizie a fost justificată prin faptul că astfel de achiziții ar fi nesocotit munca asiduă pe care o depun fermierii români pentru producția de cereale, fiind în primul rând o chestiune de moralitate.

În contextul importurilor masive de cereale din Ucraina, AGRO RADU nu a cumpărat nici un bob de cereale din ţară vecină, ci doar de la fermierii locali

În ceea ce privește investițiile și performanțele financiare, reprezentantul AGRO RADU afirmă: „Prin investiţiile făcute de la înfiinţarea companiei şi până astăzi, am generat venituri semnificative şi profit în fiecare an. Însă, începând cu anul 2021 şi 2022, din motive obiective – secetă, importuri din Ucraina – veniturile companiei au prezentat o scădere. În anul 2023 am reuşit să ne revenim ca venituri şi cifră de afaceri, aproape ca am reușit să o dublăm, însă profitul este încă foarte mic”, încheie dl. Radu Soldubanu, Director General AGRO RADU.

Citește și  https://jurnaluldeafaceri.ro/principalele-provocari-cu-care-se-confrunta-tinerii-fermieri/