Stiri: Agricultura

Practici comerciale neloiale.

Agrofert preia compania Agronom

29.11.2021

Agrofert preia compania Agronom. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Agrofert a.s. din Cehia şi Darko Aračić preiau în comun Agronom d.o.o., Croația. Instituţia a anunţat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească.

Grupul Agrofert a.s. este prezent în România prin intermediul mai multor companii: Fert – Tradero SRL din Timişoara, care are ca activitate principală distribuția de îngrășăminte lichide și solide, IKR Agrár Kft, din Ungaria, care comercializează cereale pe piața românească și grupul Agrotec, care vinde utilaje second-hand.

Agrofert preia compania Agronom. Vânzări directe către clienţii români

Agronom a realizat în anul 2020 vânzări directe către clienți români, și anume:

  • vânzări de mărfuri agricole
  • vânzări de utilaje agricole

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citeşte şi ALPLA preia Wolf Plastics. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei