Agricultura

Agromec Ștefănești oferă o gamă completă de echipamente agricole

01.11.2016

Pe lângă echipamente agricole, compania organizează și cursuri de calificare tractoriști. Agromec Ștefănești și-a început activitatea în actuala organizare în anul 1992, având ca principal obiect de activitate reparațiile și furnizarea de piese de schimb și consumabile pentru echipamentele autohtone aflate pe piață în acel moment.

„Începând cu 1996, având ca atuuri entuziasmul și deschiderea către noi abordări, societatea noastră a încheiat parteneriate de reprezentare cu principalii producători de tractoare și mașini agricole autohtoni și din țările limitrofe”, declară Petrică Soare, director general Agromec Ștefănești.

Portofoliu complet de echipamente agricole

Agromec Ștefănești deține o experiență de peste 18 ani în vânzarea de echipamente agricole. În prezent, portofoliul companiei acoperă întreaga gamă de utilaje de acest profil, precum și servicii conexe complete, de la respectarea termenilor ce țin de garanție până la servicii post-vânzare, precum service și reparații.

Însă cele mai solicitate echipamente oferite de Agromec sunt tractoarele, combinele pentru recoltat și utilajele de prelucrat solul. „Pentru piața de tractoare agricole, societatea noastră colaborează cu cel mai mare dealer al grupului SDF din Germania și Ungaria”, adaugă Petrică Soare.

Agromec Ștefănești oferă o gamă completă de utilaje agricole, precum și servicii conexe acestora

Compania dispune de un centru de desfacere modern, de 400 de metri pătrați, pentru principalele piese de schimb pentru toată gama de tractoare, combine, utilaje și mașini agricole comercializate.

În plus, Agromec are în dotare și două centre de reparații complet utilate, pentru executarea tuturor lucrărilor de service, reparații și recondiționare.

De asemenea, Agromec Ștefănești beneficiază și de un parc auto propriu, necesar pentru transportarea utilajelor, pentru intervențiile service și pentru dezvoltarea activității de marketing. Acesta este format din aproximativ 20 de autovehicule, distribuite astfel: autoutilitare complet echipate pentru executarea serviciilor de mentenanță și service, autoutilitare pentru transportul mașinilor și echipamentelor la și de la sediul beneficiarului, precum și autoturisme pentru dezvoltarea activității de marketing.

O nouă ramură de activitate

Activitatea de bază a companiei este oferirea de servicii post-vânzare. De aceea, din anul 2012, Agromec Ștefănești și-a dezvoltat această ramură de activitate, începând organizarea de cursuri de calificare pentru meseria de „Tractorist Agricol”.

„Cursurile pentru calificare se țin la sediul nostru din șoseaua Ștefănești, numărul 11, în fiecare săptămână. Datorită cererii foarte mari, în anul 2015 am achiziționat un al doilea ansamblu de tractor și remorcă”, adaugă directorul general al companiei.

Începând din anul 2012, Agromec organizează cursuri de calificare pentru tractoriști, iar din 2015, și școală de șoferi pentru categoria B

Succesul pe care l-a înregistrat organizarea cursurilor încă din primul an de activitate a determinat conducerea companiei să extindă paleta cursurilor oferite. Astfel, Agromec a autorizat și prima școală de conducere pentru „Tractoriști rutieriști”, în prezent oferind și cursuri pentru obținerea permisului de conducere pentru categoria B.

Toate cursurile de calificare profesională oferite de Agromec Ștefănești sunt acreditate de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, acestea fiind recunoscute atât la nivel național, cât și internațional.

Un nume cu rezonanță

Produsele și serviciile companiei sunt destinate, în principal, agricultorilor din partea de sud și sud-est a României. Însă Agromec Ștefănești este un nume cunoscut și de agricultorii din județe precum Iași, Galați, Cluj, Mureș, unde compania a furnizat numeroase echipamente.

Cu toate că Agromec Ștefănești înregistrează numeroase performanțe, problemele cu care se confruntă agricultorii români influențează și activitatea companiei. Astfel, prețul scăzut al cerealelor determină un profit foarte mic pentru agricultori, iar aceștia intră în imposibilitatea de a investii în modernizarea echipamentelor de lucru.

Problemele cu care se confruntă agricultorii români influențează și activitatea companiei

În plus, seceta cu care s-au confruntat anumite regiuni ale țării în acest an au determinat pierderi foarte mari pentru agricultori, conducându-i aproape de faliment. De aceea, dacă acest lucru se întâmplă, compania pierde numeroși clienți și, în consecință, scade cererea și vânzarea.

Investiții efectuate și planificate

În completarea investițiilor făcute de companie în dezvoltarea parcului auto, Agromec Ștefănești a modernizat centrul de distribuire a pieselor de schimb și consumabilelor, precum și centrul de service și reparații autorizat RAR, fiind astfel aduse la standarde europene.

De asemenea, alte investiții ale societății au vizat construcția unui centru complet autonom de producție lame de deszăpezire și înălțarea sediului social cu un etaj, amenajarea unei săli de conferințe, a unei săli de destindere și a recepției.

Principalele investiții ale companiei au vizat și vizează în continuare modernizarea

Însă cele mai recente investiții ale Agromec Ștefănești s-au concentrat pe centrul de reparații tractoare. Acest departament face parte și din planurile de viitor ale companiei în ceea ce privește investițiile, alături de modernizarea sistemului de încălzire din clădirea principală prin montarea unor panouri fotovoltaice.

Toate aceste investiții au determinat o creștere a cifrei de afaceri, care la sfârșitul anului 2015 era de aproximativ 10 milioane de euro. Luând în calcul tendința de creștere pe care compania a avut-o în ultimii ani, dar și condițiile economice actuale din țara noastră, conducerea Agromec Ștefănești estimează că cifra de afaceri pentru anul în curs va avea, de asemenea, o traiectorie ascendentă.