Stiri: Stiri

Air France KLM, investiții pentru salvarea de la eșec

11.10.2013

Compania aeriană Air France KLM se află într-un moment dificil în evoluția sa. Air France are de gând ca pentru următoarea perioada să facă investiții de sute de milioane de euro în singurul centru care aduce profit în momentul de față pentru companie. Sectorul zborurilor lung-curier este singurul care în momentul de față mai este profitabil pentru Air France KLM.

Reprezentanții Air France KLM nu sunt prea optimiști în ultima perioadă, din moment ce la ultima conferință de presă susținută noile planuri de investiție au fost prezentare cu ceva doze de scepticism, scrie Business Magazin.

Pe durata celor două alocuţiuni, vicepreşedintele Patrick Alexandre şi directorul Bruno Matheu au rostit cuvântul „transformare„ de mai bine de 20 de ori. Transformarea anunţată în ianuarie 2012 însemna, concret, urmarea a trei direcţii de eficientizare: reducerea rapidă a datoriilor, restructurarea zborurilor de scurt şi mediu-curier şi noi reduceri de costuri pentru creşterea competitivităţii. La capitolul datorii, boardul decidea ca prioritate-cheie reducerea creanţelor cu două miliarde de euro, până la nivelul de 4,5 miliarde de euro, la finele anului 2014. În zona reducerii de costuri, noi măsuri urmau a fi implementate pentru a putea economisi un miliard de euro, scrie sursa citată.

Sursă: Business Magazin