Stiri: Retail

Afacerile din retail din semestrul 1 din 2021.

Ajutoare de la stat pentru retaileri

08.07.2020

Ajutoare de la stat retaileri. Companiile din domeniul retail vor putea accesa fonduri de 160 de milioane de lei pentru finanţarea chiriilor pentru perioada în care activitatea le-a fost afectată pe perioada stării de urgenţă sau de alertă.

Ajutoare de la stat retaileri. Anunţul făcut de MEEMA

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a anunţat că, marţi, comisia interministerială coordonată de secretarii de stat din MEEMA Daniela Nicolescu şi Liviu Rogojinaru s-a reunit din nou pentru definitivarea protocolului referitor la reglementarea situaţiei existente între proprietarii şi chiriaşii mall-urilor, generată de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus.

Ajutoare de la stat retaileri. Alocarea bugetară

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru i-a informat pe cei prezenţi că banii vor fi putea fi accesaţi prin schema de ajutor pentru activităţi de comerţ şi servicii afectate de Covid19, al cărei buget va fi suplimentat la rectificarea bugetară, ajungând de la 40 la 160 de milioane de lei.

Planul naţional de investiţii

Programul face parte din planul naţional de investiţii şi relansare economică, iar ghidul şi reglementările programului sunt, în prezent, în lucru. Secretarii de stat în MEEMA au transmis celor prezenţi că este important ca, pentru optimizarea efectelor acestor fonduri în economie, între retaileri şi mall-uri să existe o înţelegere.

„Cea mai bună soluţie este discuţia directă dintre cele două părţi, cu ministerele ca partener mediator. Noi încercăm să fim parte din rezolvare, însă pentru aceasta e important ca între dumneavoastră să existe un parteneriat, care poate deveni un model de bună practică în viitor”, le-a transmis secretarul de stat Liviu Rogojinaru retailerilor.

Ajutoare de la stat retaileri. Sprijin şi soluţii

La rândul său, Daniela Nicolescu a subliniat că politica ministerului este una orientată către antreprenori, pentru a le oferi sprijin şi soluţii.

„Putem da o mână de ajutor dacă dumneavoastră ajungeţi la un punct comun”, a afirmat Nicolescu.

O firmă finală a protocolului între retaileri şi mall-uri va fi transmisă, în cel mai scurt timp, coordonatorilor comisiei interministeriale.

Cine a participat la consultări?

La consultări au participat:

  • secretarii de stat în Ministerul Justiţiei, Diana Morar, şi Ministerul Finanţelor Publice, Mironel Panţuroiu,
  • secretarul general adjunct în Ministerul Fondurilor Europene, Cecilia Văduva
  • reprezentanţi ai RoRetail, FPRC, Hora,ai industriei de beauty şi ai marilor centre comerciale din România

Citeşte şi Rezultate contestaţii BAC 2020. Rata de promovare a ajuns la 65,4%