Stiri: Agricultura

Acciza la motorina 2022

Ajutoare de stat pentru producătorii agricoli: Fonduri suplimentare alocate la rectificarea bugetară

29.11.2021

Ajutoare de stat pentru producătorii agricoli. În Ședința Guvernului de săptămâna trecută a fost aprobată rectificarea bugetului Ministerului Agriculturii, care presupune disponibilizarea și redistribuirea unor resurse financiare excedentare identificate în bugetul MADR pe anul 2021.

Acţiuni beneficiare

Principalele acțiuni beneficiare ale sumelor redistribuite sunt pentru:

  • subvenţionarea accizei motorinei utilizate în agricultură în trimestrul trei al anului curent (174 milioane de lei)
  • ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor constând în decontarea cheltuitelor aferente conducerii registrelor genealogice și a controlului oficial al producției (30 milioane de lei).

Ajutoare de stat pentru producătorii agricoli. Anunţul făcut de ministrul Agriculturii

„Am cerut ca sumele prevăzute pentru plata subvenției la acciza pentru motorină, aferentă trimestrului al treilea din acest an, să fie majorate cu 100 de milioane de lei, de la 74 milioane de lei cât era prevăzut inițial în proiectul de rectificare, la 174 milioane de lei. De asemenea, am mai solicitat o mărire cu 30 de milioane de lei, de la 40 de milioane de lei cât prevăzuse fostul Guvern, la 70 de milioane de lei pentru plățile necesare ajutorului de stat în sectorul de creștere a animalelor”, a explicat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian CHESNOIU.

Astfel, față de proiectul inițial postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, pentru consultare publică în data de 24 noiembrie 2021, au fost introduse ca urmare a reanalizării execuției bugetarea, influențe pozitive corespunzătoare titlului ”Subvenții”, în valoare totală de 130 milioane lei. Rezultă, aşadar, un total de 204 milioane lei dedicat celor două acțiuni anterior precizate.

Citeşte şi Adeverinţe APIA. Veste bună pentru fermieri