Ajutoare pentru familiile victimelor din Clubul Colectiv

03.11.2015

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a anunţat ieri că va acorda ajutoare financiare de urgență familiilor persoanelor decedate în incendiul din data de  30 octombrie, din Clubul Colectiv.

„Pentru a veni în sprijinul familiilor persoanelor decedate în urma tragediei de vineri, 30 octombrie, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice va acorda ajutoare de urgență în cuantum de 5.000 lei pentru fiecare familie îndoliată”, au precizat reprezentanţii Ministerului.

În urma anchetei sociale dispuse de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, din cauza situației deosebite a acesteia, familia copiilor care au rămas orfani va primi un ajutor de urgență în cuantum de 10.000 lei.

De asemenea, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și de Direcția de Asistență Socială a Sectorului 3 în cazul celor patru copii minori rămași orfani după tragedia de vineri din Clubul Colectiv, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a decis că micuţii vor fi luaţi în îngrijire de către de mătușa lor, precum şi acordarea a 600 lei lunar pentru fiecare copil, ca urmare a stabilirii măsurii de protecție specială.

Instituțiile și autoritățile cu atribuții vor acorda în continuare asistență și sprijin celor patru copii minori, precum și surorii acestora, care a depășit vârsta majoratului.