Stiri: Social

Carduri sociale august 2023

Ajutor de la Guvern pentru familiile defavorizate

20.08.2015

Ieri, Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, alocarea sumei de 915.300 lei pentru sprijinunul unui număr de 327 de familii și persoane singure.

Astfel, de acest sprijin financiar vor beneficia persoane care se confruntă cu situații deosebite din cauza stării de sănătate sau a altor cauze care pot duce la excluziune socială.

Acestea locuiesc în județele Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și în municipiul București.

De ajutor vor beneficia şi 19 familii ale căror locuințe au fost afectate de incendii (județele Hunedoara, Neamț, Prahova, Teleorman, Vaslui și Vrancea) și 85 de familii ale căror locuințe au fost afectate de calamități naturale, inundații și alunecări de teren din județele Brăila, Constanța, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Suceava și Vâlcea.

Sprijinul financiar a fost acordat după efectuarea unor anchete sociale realizate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, respectiv cea a municipiului București.