Stiri: Agricultura

Ajutor de minimis crescatori animale

Un nou ajutor de minimis pentru crescătorii de animale

09.04.2021

Ajutor de minimis crescători animale. Guvernul a adoptat Hotărârea pentru completarea art. 7 din HG nr. 365/2020 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa”, pentru perioada 2020-2022, precum şi a unor măsuri de aplicare a acesteia.

„Având în vedere necesitatea continuării sprijinirii crescătorilor de scroafe din rasele Bazna și Mangalița, este necesară bugetarea schemei pentru anul 2021, astfel încât să se continue susținerea producției de porci și animale de reproducție”, anunţă Ministerul Agriculturii.

Ajutor de minimis crescători animale. Fonduri

Astfel, prin actul normativ se aprobă valoarea schemei de ajutor de minimis, pentru anul 2021. Mai exact este vorba de 700 mii lei. Resursele financiare se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2021.

Ajutor de minimis crescători animale. Conform datelor din evidența Agenției Naționale pentru Zootehnie, în Registrul Genealogic sunt înscrise 1.030 capete de scroafe din rasele Bazna și Mangalița. Acestea sunt deținute de aproximativ 55 de beneficiari.

Citeşte şi Ajutor financiar de 57 de milioane de lei pentru crescătorii de animale