Stiri: Energie

Rata somajului decembrie 2021

Ajutor de şomaj CE Oltenia şi CE Hunedoara. Decizia luată de Guvern

30.07.2021

Ajutor de şomaj CE Oltenia şi CE Hunedoara. Guvernul a adoptat hotărârile prin care se alocă fonduri pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Complextul Energetic Oltenia şi Complexul Energetic Hunedoara, arată un comunicat de presă al Ministerului Energiei.

Ajutor de şomaj CE Oltenia şi CE Hunedoara. Hotărâri de Guvern

Este vorba despre:

– Hotărârea privind aprobarea alocării unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Oltenia – S.A.

– Hotărârea privind aprobarea alocării unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., în insolvenţă.

Astfel, se aprobă alocarea sumei de 6.820 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. în condiţiile Planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii” şi „Se aprobă alocarea sumei de 16.137 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., în insolvenţă, în condiţiile Planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii.

Anunţul făcut de ministrul Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că pe lângă această măsură sunt în lucru planuri de investiţii care să ofere alte oportunităţi pentru acele comunităţi.

„Ne-am asumat să rezolvăm o serie de situaţii dificile, cu scopul de a produce energie curată, de a lăsa o moştenire verde viitoarelor generaţii. Dar, aşa cum am tot spus, nu facem asta ignorând soarta oamenilor de acum. Alături de colegii din Guvern am adoptat cele două hotărâri prin care alocăm fondurile pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la CEO şi CEH. Totodată, lucrăm şi la planuri importante de investiţii pentru a oferi alte oportunităţi comunităţilor de acolo”, a declarat Virgil Popescu.

Citeşte şi Rata şomajului martie 2021. INS anunţă o scădere de 0,2%