Stiri: Economie

Ajutor de stat 2018

Ajutor de stat 2018. Sesiuni de pregătire la Ministerul de Finanţe

17.09.2018

Companiile care vor să aplice pentru schema de ajutor de stat 2018 având drept obiective stimularea investiţiilor majore în economie pot participa la sesiunile de pregătire organizate de Ministerul de Finanţe.

Astfel, instituţia, prin Școala de Finanțe Publice și Vamă (SFPV), vine în ajutorul operatorilor economici care vor să aplice pentru obținerea unor finanțări prin H.G. nr.807/2014. Este vorba de Hotărârea de Guvern pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie.

Ajutor de stat 2018. Când au loc sesiunile de pregătire?

Luna aceasta vor fi susţinute două sesiuni de pregătire. Primul curs are loc în săptămâna 18-20 septembrie, iar cel de-al doilea în perioada 25-27 septembrie.

Firmele şi companiile interesate de sesiunile de pregătire se pot înscrie completând un formular. Aceasta trebuie, după aceea, transmis la adresa de e-mail scoaladefinante@mfinante.gov.ro

Programarea firmelor înscrise va fi realizată în ordinea solicitării.

Dacă unele firmele sau companii vor să participe la ambele sesiuni de pregătire, acest lucru este posibil doar în limita locurilor rămase libere.

Ajutor de stat 2018. Unde au loc cursurile şi cine poate participa?

Cursurile vor avea loc în București.

Fiecare companie trimite la instruire maximum doi reprezentanți. Este vorba de două persoane din partea firmei aplicante sau o persoană din partea societății și una din partea firmei care oferă consultanţă în accesarea ajutorului de stat.

Ministerul de Finanţe precizează că în cadrul cursurilor nu se vor analiza proiecte de investiţii.

„În cadrul acestor întâlniri nu se vor analiza proiecte de investiții și nu se va stabili eligibilitatea acestora. Stabilirea eligibilității unui proiect de investiții se poate determina numai după depunerea Cererii de acord pentru finanțare, însoțită de documentele justificative, conform prevederilor legale, și doar după finalizarea procesului de analiză”, a mai anunţat Ministerului de Finanţe.

Citeşte şi Fonduri europene pentru dezvoltarea antreprenoriatului în Valea Jiului