Stiri: Agricultura

Ajutor de stat crescatori bovine 2021

Un nou ajutor de stat pentru crescătorii de bovine

25.06.2021

Ajutor de stat pentru agricultură. Ministerul Agriculturii anunţă că a fost aprobată o Ordonanță de Urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin în contextul crizei economice generate de pandemia de coronavirus.

Ajutor de stat pentru agricultură. Susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin

Astfel, se instituie o schemă de ajutor de stat cu caracter temporar pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID – 19, valabilă până la data de 31 decembrie 2021, în scopul compensării pierderilor cauzate de pandemie.

Beneficiarii sunt crescătorii care dețin animale din speciile bovine respectiv, întreprinderile individuale şi familiale, persoanele fizice autorizate, persoanele fizice, după caz, precum şi persoanele juridice.

Condițiile de eligibilitate sunt următoarele:

  • deținerea a minimum 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de 31 ianuarie 2021, la care se pot adăuga bovine cu vârsta de minimum 7 luni la data de 31 ianuarie 2021, înregistrate în RNE;
  • producerea și valorificarea laptelui în luna ianuarie 2021;

Ajutor de stat pentru agricultură. Fondurile alocate

Suma totală care poate fi acordată pentru fiecare întreprindere ce își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole nu depășește echivalentul în lei a 225.000 euro.

Valoarea totală a schemei de ajutor este de 225.537.713,79 lei, distribuită astfel:

  • Pentru efectiv bovine – 182.708014,97 lei
  • Pentru cantitate lapte – 42.829.698,82 lei

Sumele se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Perioada de depunere va fi de 30 zile lucrătoare, începând cu ziua următoare intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Citeşte şi Sprijin financiar pentru producătorii de vin. Anunţul făcut de MADR