Credite pentru romani

Ajutor de stat pentru Compania Națională a Uraniului

14.09.2016

Guvernul urmează să acorde un ajutor de stat de 62 milioane de lei pentru salvarea Companiei Naționale a Uraniului. Astfel, ţara noastră a notificat Comisia Europeană pentru aprobarea unui ajutor de stat cătresocietatea, în contextul în care CNU se află în imposibilitatea continuării activității.

Conform proiectului ordonanţă de urgenţă, se autorizează Ministerul Energiei să acorde un ajutor pentru salvare sub formă de împrumut în două tranșe, în limita sumei de 62 milioane de lei pe o perioadă de 6 luni Companiei Naționale a Uraniului – S.A., care se confruntă cu dificultăți economico-financiare majore, la solicitarea acesteia.

Ajutorul pentru salvare are ca scop acoperirea de către Compania Naționala a Uraniului – S.A a necesarului de lichidități pentru acoperirea cheltuielilor curente minime de susținere a activităților pentru o perioadă de 6 luni în condiții de siguranță nucleară și de mediu și care să permită analizarea circumstanțelor care au generat dificultățile acute și elaborarea unui plan de restructurare adecvat pentru remedierea acestora.

Comisia Europeană a fost notificată pe data de 8 septembrie, după ce, în ședința din 31 august, Guvernul a aprobat Memorandumul cu tema: Acordarea unui ajutor de stat pentru salvare, în sumă de 62 milioane lei, pentru acoperirea cheltuielilor curente, în special a celor pentru securizare a activităților specifice și începerea activității de restructurare a Companiei Naționale a Uraniului SA.

 

 

Citiți și despre: