Stiri: Agricultura

Mssura 14 Bunastarea animalelor

Ajutor de stat pentru crescătorii de bovine: Comisia Europeană aprobă schema României de 7,4 milioane de euro

11.09.2020

Ajutor de stat pentru crescătorii de bovine. Comisia Europeană a aprobat schema României de 7,4 milioane de euro (aproximativ 35,7 milioane de lei) pentru sprijinirea companiilor active în sectorul creşterii bovinelor, afectate de pandemia de coronavirus.

Schema a fost aprobată în conformitate cu Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor. Conform schemei, sprijinul public va fi furnizat sub formă de subvenţii directe.

Ajutor de stat pentru crescătorii de bovine. Obiective

Obiectivul schemei îl reprezintă ajutarea companiilor active în sectorul creşterii bovinelor în vederea rezolvării necesităţilor lor de lichiditate şi continuării activităţilor lor, pentru a asigura în final produsele alimentare şi materiile prime furajere necesare pentru industria alimentară şi pentru menţinerea locurilor de muncă.

Ajutor de stat pentru crescătorii de bovine. 1.000 de companii

De acest ajutor ar urma să beneficieze peste 1.000 de companii active în sectorul creşterii bovinelor.

Comisia Europeană precizează că schema României este în conformitate cu condiţiile din Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor, subvenţiile nu depăşesc 100.000 de euro per beneficiar, fiind furnizate prin Cadrul temporar pentru companii care desfăşoară activităţi în producţia primară de produse agricole, iar sprijinul poate fi acordat până la 31 decembrie 2020.

Măsura este necesară

Comisia Europeană a ajuns la concluzia că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia perturbările grave din economia unui stat membru, în linie cu Articolul 107(3)(b) TFEU şi condiţiile din Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor. Pe această bază, Executivul comunitar aprobă măsura conform reglementărilor UE privind ajutorul de stat.

Citeşte şi Începerea noului an şcolar: Sfaturi utile pentru părinţi, în timp de pandemie