ajutor de stat pentru investitii ministerul finantelor

Ajutor de stat pentru investiţiile majore în economie. Anunțul făcut de Ministerul Finanţelor

24.09.2018

Ajutor de stat pentru investiţii realizate de companiile care crează locuri de muncă. Ministerul de Finanţe a anunţat că susţine marile investiţii care duc la creşterea numărului de joburi existente în ţara noastră. Sunt avute în vedere sectoarele de activitate de vârf și dezvoltarea regională.

Bugetul alocat în 2018 pentru acest ajutor de stat este de 614 milioane de lei.

Ajutor de stat pentru investiţii: 32 de cereri

Depunerea cererilor a început deja. Astfel, în data de 10 septembrie, până pe 23 septembrie, companiile au depus deja 32 de cereri. Investiţiile totale sunt de 3,8 miloarde de lei. Urmează să fie create nu mai puţin de 5.243 locuri de muncă. Pentru aceste proiecte ajutorul de stat solicitat este de 1,38 miliarde de lei. Din totalul proiectelor analizate, 18 dintre au capital românesc, iar 14 deţin capital străin.

Ajutor de stat pentru investiţii: Ce prevede HG 807/2014?

Cererile s-au depus în baza schemei de ajutor de stat instituit prin HG  807/2014.

Ajutorul de stat susține investițiile majore în economie. Mai exact, este vorba de acele investiţii care favorizează extinderea activităților economice în regiunile defavorizate şi stimulează investițiile în tehnologii avansate care vor duce la crearea de locuri de muncă.

Ajutor de stat pentru investiţii: Ce spune Ministerul Finanţelor?

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, precizează că speră ca efectele acestui ajutor de stat să se vadă în economie începând de anul viitor.

„Recent am început procesul de îmbunătățire a cadrului legal privind schema de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 807/2014 și ne propunem ca în viitorul apropiat să venim cu noi modificări care să faciliteze accesul la finanțare al unui număr cât mai mare de investitori. Sperăm ca în curând efectele să se regăsească în economia reală, iar 2019 să fie un an al investițiilor care să creeze cât mai multe locuri de muncă. Așa cum am spus în mai multe rânduri îmi doresc ca românii din străinătate să aibă motive reale pentru a se întoarce acasă”, precizează Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Citeşte şi Ajutor de stat 2018. Sesiuni de pregătire la Ministerul de Finanţe

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Ajutor de stat pentru investiţiile majore în economie. Anunțul făcut de Ministerul Finanţelor

  1. Pingback: Rezultate financiare Alexandrion, semestrul I din 2018 | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.