Stiri: Companii

Ajutor de stat pentru stimularea investitiilor

Încă cinci companii beneficiază de schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor

03.01.2019

Ministerul de Finanțe a aprobat, anul trecut, un număr record de acorduri de finanțare. Acestea vizează 19 proiecte de investiții. La finele lui 2018 au fost semnate, așadar, încă cinci acorduri de finanțare acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor majore (807/2014).

Ajutor de stat pentru stimularea investițiilor. Ce spune ministrul de Finanțe

„Am reușit să semnăm în mai puțin de patru luni 19 proiecte de investiții, cu o valoare totală de aproximativ 2,6 miliarde lei. Este o premieră din 2014 de la deschiderea schemei de ajutor de stat. Ajutorul de stat acordat de Guvernul României pentru cele 19 investiții este importantă – 948 milioane lei. Toate aceste investiții aduc valoare adăugată economiei românești, dar și beneficii sociale importante prin crearea a peste 3.500 de locuri de muncă. Vom continua să încurajăm mediul economic din România și anul viitor prin alocarea de sume importante de ajutor de stat”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Beneficiarii celor cinci noi acorduri de finanțare sunt:

– PET STAR RECYCLING SRL. Proiectul are în vedere investiția de tip greenfield pentru producția de granule și fulgi din reciclarea deșeurilor PET pentru fabricarea flacoanelor PET, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 39,5 milioane de lei.

– VARTA MICROBATTERY SRL. Proiectul de investiții vizează extinderea capacității de producție pentru acumulatori și baterii pentru aparate auditive ce vor fi obținute prin noi tehnologii de fabricație. Valoarea ajutorului de stat aprobat este de 25,3 milioane de lei.

– PRESIDENT PREMIUM MEDCENTER SRL. Proiectul are în vedere înființarea unui spital de recuperare medicală (neurologică și ortopedică) prin realizarea unei construcții și achiziționarea de echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 15,6 milioane de lei.

– GMB ROMÂNIA AUTO INDUSTRY SRL. Proiectul constă în înființarea unei noi unități de producție pentru componente de motor automobile (pompă de apă si corp valvă), prin realizarea unei construcții și achiziționarea de instalații tehnice și echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 9,9 milioane de lei.

– OIL SERVICES LIMITED EASTERN EUROPE SRL. Proiectul are în plan înființarea unui nou amplasament de producție pentru fabricarea de piese metalice și subansamble componente din metal pentru utilaje utilizate în industria extractivă petrolieră. Valoarea ajutorului de stat este de 7,67 milioane de lei.

Ajutor de stat pentru stimularea investițiilor. 354 de noi locuri de muncă

Aceste proiecte de investiții vor crea 354 noi locuri de muncă. Per total, ele au o valoare de peste 230 milioane de lei. În același timp, ajutorul de stat pentru finanțarea proiectelor este de 98 milioane de lei.

Investițiile contribuie cu 103,3 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite.

Citește și Cu câți bani vrea să se împrumute Ministerul de Finanțe în ianuarie 2019?