Stiri: Constructii

Rezultate TeraPlast 2021.

Ajutor de stat TeraPlast: Câţi bani primeşte compania pentru construcţia unei noi fabrici?

30.12.2020

Ajutor de stat TeraPlast. Compania a anunţat că a primit acordul de finanţare pentru proiectul ‘Înfiinţare unitate nouă de producţie pentru TeraPlast SA’ . Proiectul are o valoare totală de 10 milioane de euro, iar ajutorul de stat reprezintă 4,9 milioane de euro. Acesta este parte din investiţiile de peste 32 milioane de euro pe care grupul le are în curs de implementare.

Ajutor de stat TeraPlast. O nouă fabrică

Proiectul are în vedere construirea unei noi fabrici în Parcul Industrial TeraPlast din Sărăţel, judeţ Bistriţa-Năsăud. De asemenea, acesta include şi achiziţionarea de utilaje de ultimă generaţie. În noua fabrică vor fi produse sisteme din polietilenă pentru apă, irigaţii şi gaze naturale.

Proiectul va fi finalizat în februarie 2022 şi va crea 80 de noi locuri de muncă.

Ajutor de stat TeraPlast. Rezultat Ajutor de stat TeraPlast.

”Anul acesta am anunţat rezultate record, însă am fost limitaţi de capacităţile de producţie. Faptul că lucrările de infrastructură au accelerat este un semn că în sfârşit România se mobilizează spre îndeplinirea obligaţiilor pe care le are. Mai avem mult de lucru până să ajungem la un procent de 99% din populaţie conectată la apă-canal şi gaz, precum vecinii noştri. Avem la dispoziţie fonduri suplimentare atât pentru proiecte de apă-canal, cât şi pentru irigaţii. Ar fi păcat că acum când lucrările merg, producătorii români să nu poată răspunde eficient cererii din piaţă. Investim într-o fabrică nouă, dar odată cu asta investim în dezvoltarea producţiei româneşti, în dezvoltarea infrastructurii din România şi contribuim la echilibrarea balanţei comerciale”, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Ajutor de stat TeraPlast. Capacitate de producţie

Căminele şi ţevile din polietilenă fabricate în urma investiţiei vor dubla capacitatea de producţie a liniei de business Instalaţii a TeraPlast SA, pe aceste grupe de produse. Căminele TeraPlast sunt utilizate în reţelele de canalizare din domeniul industrial, rezidenţial şi chiar agricol. Ţevile din polietilenă se adresează reţelelor de transport şi distribuţie apă potabilă, apă de uz general, gaze naturale, telecomunicaţii, canalizări sub presiune şi irigaţii.

Impozite şi contribuţii

Ajutorul de stat poate fi văzut ca un împrumut fără dobândă pe care compania se angajează să îl returneze în decurs de 5 ani sub formă de contribuţii salariale, impozit pe profit şi impozite locale. Astfel, în urma celor 3 proiecte de investiţii pentru care a primit acordurile de finanţare, Grupul TeraPlast va contribui la bugetul de stat cu 14,6 milioane de euro. Această sumă reprezintă contravaloarea ajutorului de stat acordat, suplimentară contribuţiilor structurii actuale a diviziei de mase plastice.

Citeşte şi eMAG, amendată de Consiliul Concurenţei cu 6,7 milioane de euro