Agricultura

ALASCOM, prima benzinărie care oferă sprijin agricultorilor

01.06.2016

Compania dorește să extindă rețeaua de distribuție carburant. ALASCOM și-a început activitatea în anul 1998, odată cu deschiderea în Buzău a primei stații de distribuție carburanți. Așadar, obiectul de activitate al companiei îl constituie comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate.

De-a lungul timpului, compania a trecut prin diferite etape de modificare și îmbunătățire, la sfârșitul anului 2009 trecând printr-o o campanie de rebranding total. Ultimele demersuri de acest gen au fost implementate la începutul anului 2016, când benzinăriile și magazinele din cadrul societății au fost modernizate, fiind aduse la standarde europene.

„Stația ALASCOM oferă mai mult decât carburant, ea este un adevărat centru multifuncțional de servicii. În magazinul ALASCOM poți cumpăra aproape orice produs dorești: consumabile pentru autoturism, produse cosmetice, alimente, sucuri și băuturi alcoolice, dar și diverse cadouri precum jucării pentru atunci când trebuie să ajungi la o petrecere și singurul loc NON-STOP pe care îl cunoști la ora evenimentului este magazinul ALASCOM”, declară Sorin Ștefan Popa, director general ALASCOM.

Ariile de activitate ale companiei

Compania are ca domeniu principal de activitate comercializarea carburanților, de la benzină, motorină, până la GPL. De asemenea, ALASCOM mai comercializează și diverse produse alimentare și non-alimentare. Pe lângă acestea, în cadrul stațiilor de comercializare a carburanților, societatea deține și un restaurant unde sunt comercializate produse proaspete, adaptate gusturilor cele mai variate.

În plus, compania deține și un magazin de piese auto, prin intermediul căruia comercializează o varietate de produse pentru camioane, utilaje agricole, autoturisme și autoutilitare. Acesta a fost deschis în anul 2013 pentru a veni în întâmpinarea cerințelor clienților, ca un serviciu adițional, iar, pe lângă promptitudinea procurării pieselor solicitate,  ALASCOM oferă clientilor și cel mai bun preț.

ALASCOM comercializează carburant, piese auto și diverse produse alimentare și non-alimentare, însă vine și în sprijinul agricultorilor facilitând accesul la combustibil

„ALASCOM este prima benzinărie din România care oferă agricultorilor și fermierilor din România posibilitatea ștergerii de pe lista de sarcini a alimentarii cu combustibil a vehiculelor”, menționează Sorin Ștefan Popa.

Astfel, compania vine în sprijinul agricultorilor asigurând, pe o perioadă de 4 ani, un rezervor cu o capacitate de 9.000 de litri și o pompă de alimentare, iar carburantul este livrat la cererea clientului.

De asemenea, ALASCOM deține și o „Bază de cereale” în localitatea Mihăești, din județul Buzău, un siloz modern și utilat la cele mai înalte standarde. Acesta este o bază de achiziție cereale dotată cu propriul cântar și formată din silozuri și uscător.

Resursele umane, foarte importante în desfășurarea activității

Serviciile companiei buzoiene sunt asigurate de o echipă formată din 57 de angajați, care lucrează permanent pentru a satisface nevoile și cerințele clienților, stațiile de distribuție fiind deschise non-stop.

Și, cum resursele umane reprezintă una dintre cele mai importante resurse în desfășurarea activității, dar și pentru succesul unui business, conducerea ALASCOM trimite periodic salariații la perfecționare. Din acest motiv, instruirea continuă și calificarea specializată a personalului ajută permanent la dezvoltarea companiei și asigură succesul ALASCOM.

„Resursele umane sunt primele resurse strategice ale organizației, iar funcțiunea lor capătă statutul de funcțiune strategică”

Pe lângă instruirea angajaților, compania își concentrează atenția, într-un grad cel puțin egal,  asupra clienților, organizând periodic campanii de fidelizare a acestora. Astfel, clienților fideli li se acordă discount-uri semnificative la un volum mare achiziționat, iar în acest moment ALASCOM are în derulare campania promoțională „Vino și alimentează, ALASCOM te premiază”.

Planuri de viitor – extinderea rețelei

Conducerea ALASCOM este preocupată de modernizarea continuă a stațiilor deoarece, prin acest proces, stațiile de distribuție beneficiază de tehnologii noi care aduc compania la nivelul celor din țările dezvoltate, îmbunătățind astfel și calitatea serviciilor oferite.

De aceea, compania investește permanent în dezvoltare, cea mai recentă investiție a acesteia a fiind înființarea „Bazei de cereale” din localitatea Mihăești, pe viitor dorindu-se deschiderea unei noi baze de cereale în județul Constanța.

De asemenea, planurile ALASCOM pe termen scurt și mediu vizează mărirea ariei de acoperire prin deschiderea de noi stații de alimentare a carburanților.

În ciuda fluctuațiilor din industria petrolieră, la sfârșitul anului 2015, compania a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 67.500.000 de lei. Aceste oscilații ale prețurilor carburanților au determinat conducerea companiei să estimeze, pentru anul în curs, o cifră de afaceri la nivelul celei înregistrate anul trecut, lucru posibil datorită unei reveniri ușoare a prețurilor carburanților.