Asociaţia Societăţilor Financiare din România (ALB), cea mai importantă asociație profesională reprezentând industriile de leasing financiar și credit de consum, și-a ales noua structură de conducere, în urma expirării mandatelor actuale.
În cadrul sedinței Adunării Generale a Asociației s-a desemnat componența noului Consiliu Director: Mircea Cotigă, în calitate de Președinte, și Borislav Guenov, în calitate de Vicepreședinte, iar Bruno Leroux și Liviu Şerban au fost aleși în calitate de membri.
ALB Romania este o asociație profesională cu tradiție în sectorul financiar, care reprezintă două industrii dinamice și astfel are și două Consilii de Industrie, respectiv Consiliul de Leasing și Consiliul Creditului de Consum.
Consiliul de Leasing va fi condus de Mircea Cotigă, în calitate de Președinte și de Liviu Șerban (Director General Idea Leasing), care este la cel de-al doilea mandat în calitate de Vicepreședinte.
Mircea Cotigă este CEO al UniCredit Leasing cu o bogată experiență managerială și cu o expertiză de peste 15 ani în sistemul financiar-bancar.
„Sunt onorat să fiu ales noul Președinte al ALB Romania, este o postură care obligă înainte de toate și care aduce o responsabilitate extinsă. Le mulțumesc membrilor ALB pentru încredere și susținere și sunt sigur că împreună vom reuși să ne atingem obiectivele de dezvoltare a industriei financiare non-bancare în beneficiul clienților și partenerilor noștri și să ne aducem contribuția la îmbunătățirea educației financiare în România”, a spus acesta.
Conducerea Consiliului Creditului de Consum va fi preluată de către Borislav Guenov în calitate de Președinte, și Bruno Leroux (CEO al BNP Paribas Personal Finance Romania) în calitate de Vicepreședinte. Borislav Guenov este Președintele Directoratului UniCredit Consumer Financing Romania, cu o vechime de 16 ani in cadrul grupului UniCredit.
„Ne propunem să continuăm eforturile de promovare a principiilor creditării responsabile în piața de credit de consum din România și să contribuim la creșterea incluziunii financiare a populaţiei, în particular în zonele mai puţin bancarizate”, a mai precizat Mircea Cotigă.