Stiri: Companii

Albacher sărbătoreşte 10 ani

07.06.2018

În primăvara anului 2008, Romaqua Group a intrat pe piața berii cu brandul Albacher, produs în una dintre cele mai moderne fabrici de bere din lume la Sebeș-Lancrăm, după o rețetă tradițională germană ce folosește ingrediente 100% naturale.

Berea Albacher este produsă de către Romaqua Group la fabrica Sebeș, fabrică ce cuprinde, aşadar, cele mai moderne tehnologii existente pe plan mondial, și singura fabrică din România care are microfiltrare pe tot fluxul de producție. Filtrarea prin kieselgur, pasteurizarea și stabilizarea prin PVPP sau Silicagel, procese comune fabricilor de bere din România, au fost excluse din proiectul Romaqua. S-a optat din start pentru o tehnologie ultramodernă, fiind una dintre puținele fabrici din lume care produc integral bere fără kieselgur și pasteurizare. De asemenea, sunt folosite doar procese de microfiltrare la rece, fără niciun tratament chimic sau termic al berii, stabilizarea făcându-se prin filtrare prin agaroza, extract din alga agar-agar, care este, de asemenea, o tehnologie ultramodernă, ecologică și fără reziduuri.

Fiind complet nepasteurizată, Albacher este o bere vie, cu gust unic, caracterizată de o prospețime inconfundabilă. Tehnologia germană de producţie şi îmbuteliere utilizată cumulează integral, pentru prima oară într-o singură fabrică, cele mai noi procese de producţie precum şi tehnologia cea mai avansată. Construcţia fabricii a început în luna iulie 2007 pe un teren de 25 de hectare, între timp fiind achiziționate încă 10 hectare de teren.

“Am avut ca obiectiv achiziționarea celor mai moderne tehnologii, pentru a obține o bere de bună calitate. Astfel, încă din 2008, berea Albacher este filtrată la rece, fără kieselgur și aditivi, în singura fabrică din România care produce integral berea nepasteurizată, și printre foarte puținele fabrici mari de bere care au doar microfiltrare. În plus, am fost primii care am aplicat folie de protecție din aluminiu pe dozele de bere. Iată câteva dintre motivele pentru care suntem pe poziția a patra pe piața berii, o piață extrem de competitivă’’, declară Radu Lăzăroiu Managing Director Romaqua Grou