Stiri: Companii

Albalact, preluată de proprietarul LaDorna

28.01.2016

Acţionarii Albalact Alba Iulia au anunţat că au încheiat un acord cu Lactalis, în baza căruia grupul francez va prelua cea mai mare companie locală din industria laptelui. Conform reprezentanţilor companiei, Lactalis a încheiat un contract cu acţionarii vânzători care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact, acorda care are drept obiect dobândirea tuturor acţiunilor deţinute de acţionarii vânzători.

Acţionarii la care face referire sunt Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited şi RC2 (Cyprus) Limited.

Aceştia s-au angajat să vândă participaţiile lor, însumând 70,3%, într-o ofertă de preluare care urmează să fie iniţiată de Lactalis pentru preluarea a 100% din Albalact.

Lactalis Group este cel mai mare grup de produse lactate la nivel mondial şi lider pe piaţa brânzeturilor.

Grupul cumpără peste 14,7 miliarde de litri de lapte pe an şi datorită volumului mare de lapte crud colectat este cel mai mare grup din lume de lactate după cantităţile de lapte achiziţionate.

În anul 2012, Grupul Lactalis, a avut o cifră de afaceri de 15,7 miliarde euro, în timp ce 75% din cifra de afaceri a fost făcut în afara Franţei.

Compania are 55.000 angajaţi iar produsele sale sunt fabricate în peste 200 de unităţi de producţie prezente în 35 ţări din întreaga lume.

Cele mai populare branduri internaţionale ale Grupului Lactalis sunt President, Galbani, Parmalat si Santal.