Stiri: Social

Alegeri prezidentiale 2019 diaspora - Sectii de votare

Alegeri prezidențiale 2019 diaspora. Câte secții de votare sunt în străinătate?

21.10.2019

Alegeri prezidențiale 2019 diaspora. Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat lista secțiilor de votare din străinătate la alegerile prezidențiale din anul 2019. Lista a fost aprobată prin hotărâre a AEP, la propunerea misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

Per total, în străinătate sunt organizate un total de 835 secții de votare.

Hotârârea AEP urmează să fie publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Alegeri prezidențiale 2019 diaspora. Precizările făcute de AEP

”Propunerile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare privind sediile secțiilor de votare din străinătate au fost transmise în mai multe etape de către Ministerul Afacerilor Externe și au fost aprobate prin hotârâri succesive ale AEP”, conform unui comunicat de presă al autorității

Conform acestor documente aprobate de AEP, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea condiţiilor logistice minimale pentru desfăşurarea votării în secţiile de votare prevăzute în anexă, precum şi pentru aducerea la cunoştinţa alegătorilor din străinătate a sediilor acestora.

Alegeri prezidențiale 2019 diaspora. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice și oficiile consulare vor lua măsurile de care este nevoie pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare prevăzute în anexă, către Autoritatea Electorală Permanentă, biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate, precum şi către formațiunile politice care participă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, de îndată ce au fost întocmite.

Calendarul alegerilor prezidențiale 2019:

8 noiembrie, orele 12.00-21.00, prima zi a votării în străinătate.

9 noiembrie, ora 07.00, se încheie campania electorală în țară.

9 noiembrie, orele 7-21: a doua zi a votării în străinătate.

10 noiembrie, orele 7-21: a treia zi de votare în străinătate și începerea votării în țară.

10 noiembrie, ora 21.00 închis secțiile de votare din țară și din străinătate

Alegătorii care la ora 21.00 se află în secțiile de votare, precum și cei care se află la rând în afara secțiilor de vot, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23.59.

Citește și ROFMEX 2019 are loc în perioada 19-20 noiembrie