Alegeri prezidentiale 2019. Provocarea Greenpeace

Alegeri prezidențiale 2019. Provocarea lansată de Greenpeace România

21.10.2019

Alegeri prezidențiale 2019. Greenpeace România invită principalii candidați la alegerile prezidențiale la un dialog despre problemele de mediu din țara noastră. Astfel, au fost transmise invitații către Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna și Mircea Diaconu.

Alegeri prezidențiale 2019. Combaterea crizei climatice

”Greenpeace România invită cei mai bine cotați candidați la funcția de președinte al României la un dialog despre măsurile concrete pe care aceștia le propun pentru protejarea mediului și pentru combaterea crizei climatice în care ne aflăm”, a anunțat organizația de mediu, într-un comunicat de presă.

Lipsa acțiunilor

Schimbările climatice reprezintă o realitate. În plus, lipsa acțiunilor ferme a dus la acutizarea efectelor. Starea curentă este una de criză.

Peste o treime din populația Uniunii Europene trăiește în țări care au declarat deja starea de urgență climatică. Conform unui sondaj recent, 8 din 10 români consideră că România este afectată de criza climatică. De asemenea, 96% din aceștia sunt îngrijorați de posibilele sale consecințe.

Alegeri prezidențiale 2019. Tăieri ilegale de păduri

La nivel național, asistăm la perpetuarea fenomenului tăierilor ilegale masive și la o violență fără precedent în pădurile țării. În același timp, riscăm amenzi uriașe din cauza poluării și eșecului autorităților de a implementa măsuri pentru a proteja sănătatea cetățenilor României.

”Viitorul președinte al României poartă pe umeri responsabilitatea unor măsuri urgente, atât pentru protejarea pădurilor și biodiversității, cât și de adaptare și combatere a schimbărilor climatice”, consideră Greenpeace.

Inacțiunea țării noastre de până acum, în contradicție cu tratatele internaționale semnate, este îngrijorătoare.

Ce spune directorul Greenpeace România?

”Tăierile ilegale și exacerbarea violenței împotriva celor care păzesc pădurea sunt fapte la ordinea zilei, iar de 30 de ani statul se dovedește incapabil să administreze eficient acest domeniu cu rol strategic, atât în economia României, cât și în prevenirea și adaptarea la schimbările climatice. Inițiem acest dialog tocmai pentru că schimbările profunde pe care le dorim în societatea românească trebuie să fie și rodul implicării clasei politice, prin planuri curajoase și măsuri decisive care să protejeze mediul și bunăstarea noastră și a generațiilor viitoare.” a declarat, Valentin Sălăgeanu, directorul executiv al Greenpeace România.

Așadar, în intervalul 22 octombrie – 10 noiembrie 2019, candidații sunt invitați să răspundă la o serie de întrebări. Acestea ar urma să ajute electoratul să înțeleagă mai bine care este viziunea lor și ce soluții propun pentru rezolvarea problemelor de mediu stringente cu care se confruntă România.

Dialogul va fi moderat de către Magor Csibi, activist de mediu și fost om politic.

Interviurile vor fi în format video și vor putea fi urmărite pe canalul de youtube al Greenpeace România și pe pagina sa de Facebook.

Citește și Alegeri prezidențiale 2019 diaspora. Câte secții de votare sunt în străinătate?

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Alegeri prezidențiale 2019. Provocarea lansată de Greenpeace România

  1. Pingback: Candidati alegeri prezidentiale 2019 - Top Google | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.