Stiri: Logistica

Alertă de călătorie în Suedia

04.01.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Regatului Suediei că, în perioada 3 — 5 ianuarie 2017, multiple regiuni vor fi afectate de fenomene meteo severe: căderi masive de zăpadă, scăderi semnificative ale temperaturii exterioare, acumulări de gheață, acumulări de ‘gheață neagră’, vânturi puternice.

Conform datelor prezentate de Institutul Meteorologic și Hidrologic din Suedia, afectate vor fi toate regiunile de pe teritoriul Suediei, iar informații suplimentare pot fi obținute accesând adresele: web:http://www.smhi.se/en/weather/sweden-weather/warnings#ws=wpt-a,proxy=wpt-a,district=none,page=wpt-warning-alla și http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/SE-Suedia.html.

Severitatea fenomenelor meteo este de nivel ‘cod galben’. Este posibil ca atât circulația rutieră, cât și cea aeriană, navală și feroviară să fie parțial afectate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații și sfaturi de călătorie.