Stiri: Social

Alerta teroristă din Belgia, prelungită până pe 30 noiembrie

24.11.2015

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă cetăţenii români care se află sau doresc să se deplaseze pe teritoriu Belgiei că Organismul belgian de coordonare pentru analiza ameninţărilor a luat hotărârea menţinerii până luni, 30 noiembrie, a nivelului maxim (4) de alertă teroristă. Este vorba de nivelul de alertă „ameninţare serioasă şi iminentă” pentru Regiunea Bruxelles, iar pentru restul teritoriului Belgiei a nivelului 3 de alertă de „ameninţare posibilă şi credibilă”.

Universităţile şi şcolile de toate gradele îşi vor relua activitatea miercuri, 25 noiembrie, dată la care şi metroul va fi repus „progresiv” în funcţiune.

Ieri, primul ministru belgian a reiterat recomandarea ca locuitorii capitalei belgiene să evite „locurile cu o concentraţie mare de oameni”, cum ar fi „concerte, evenimente majore, gări, aeroporturi, transportul în comun” şi centrele comerciale aglomerate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor consultarea paginii mae.ro şi reaminteşte faptul că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.