Sanatate

ALEXANDREEA-CLUB-FITNESS

Alexandreea Club Fitness & Spa, dotări de vârf pentru pasionații de sport

01.08.2015

Românii încep să acorde o importanță mai mare sănătății și se îndreaptă spre sport. Într-o perioadă în care românii petrec mult mai mult timp la birou decât acasă, mesele sunt unele luate în grabă în mod constant, iar timpul liber este unul limitat, oamenii de afaceri și nu numai se îndreaptă spre sport nu doar pentru a se asigura că acordă importanța cuvenită sănătății, dar și pentru a se relaxa cu ajutorul exercițiilor fizice.

Unul dintre cele mai cunoscute cluburi de sport din București este Alexandreea Club Fitness & Spa, deschis publicului amator de sport în luna aprilie a anului 2010, cu scopul de a deveni în cel mai scurt timp unul dintre cele mai apreciate și moderne cluburi de acest tip din România.

În prezent, unitatea se întinde pe nu mai puțin de 3.500 de metri pătrați și este împărțită pe mai multe nivele plus o anexă constituită din terenul sintetic de fotbal. Oferă două vestiare separate, un bar sportiv și zone speciale pentru fiecare tip de activitate preferat de abonați. Dacă la nivelul -1 se află o piscină semiolimpică cu 25 de metri lungime și alți opt lățime, dar și două saune finlandeze și un jacuzzi profesional, la primul etaj este și una dintre cele mai moderne săli de fitness din țară. Este dotată cu aparatură de ultimă generație și se întinde pe 450 de metri pătrați. Al doilea etaj este destinat unei săli de aerobic de 250 de metri pătrați, unde abonații pot opta pentru cursuri de zumba, tae-bo, pillates, step, dar și ore clasice de aerobic sau clase speciale de tonifiere. Tot la etajul secund se află și o sală de cycling, în timp ce ultimul etaj este dedicat relaxării.  Aici se află camere speciale pentru întreținere corporală,  diferite tipuri de masaj în funcție de dorințele și nevoile clienților, unități pentru manichiură/pedichiură,  frizerie/coafor, cosmetică si cabinet de nutriție. “Tot clubul a fost construit de la zero pentru clienții noștri, începând de la structura de rezistență a clădirii și până la cele mai mici detalii. Clubul nostru este unic prin tehnicile moderne în domeniul aparatelor cardio, Pure Strenght și Kinesis One. Oferim o deosebită grijă pentru clienți, prezentă în cele mai mici detalii. De exemplu, dezinfectarea apei din piscină se realizează prin filtre UV, ceea ce însemnă faptul că orice bacterie este înlăturată în proporție de 99,9%. Este cea mai sigură metodă de dezinfectare a apei în acest moment”, ne-a declarat Bogdan Comșa, Managerul Clubului.

Aparate speciale

Planurile de viitor ale clubului presupun extinderea prin deschiderea unui nou bazin de înot, ca o anexă a unității, iar termenul de finalizare pentru acest proiect este de aproximativ doi ani.

În tot acest timp însă, cei care trec pragul Alexandreea Club Fitness & Spa se pot bucura de aparate TechnoGym din gamele Selection Pure Strenght dar și de dotări moderne ale aparatelor precum Active Wellness TV. La toate acestea, se adaugă angajați atenți, cu experiență. “Punem la dispoziția clienților aproximativ 20 de instructori. Toți sunt specializați, profesioniști și au acumulat experiență vastă în domeniul sportiv”, a adăugat Bogdan Comșa, Managerul Clubului.

Schimbările pieței

În ultima perioadă, nu doar persoanele fizice sunt cele care încheie abonamente cu sălile de sport, dar și marile companii care se decid să ofere un astfel de beneficiu angajaților. Acest lucru este unul resimțit și în cadrul Alexandreea Club Fitness & Spa.

Oficialii clubului spun că numărul de colaborări de tip corporate a crescut, în prezent sala de sport având încheiate contracte cu peste 35 de companii din București. Mai mult decât atât, colaborările punctuale, la nivel de evenimente speciale, sunt unele de asemenea în creștere. ”În ultima perioadă, oamenii au început să acorde tot mai multă importanță unui mod de viață sănătos, care include, bineînțeles, și sportul. În acest moment, cererile sunt în creștere, fiind influența perioadei benefice a cluburilor de acest gen, dar și a conștientizării oamenilor că pentru o viață fericită este nevoie de mișcare. În cadrul clubului, toate programele sunt solicitate, noi încercăm să oferim clienților doar ce au nevoie, modificăm clasele și programul după cererile acestora. Cele mai frecventate sunt sala de fitness și piscina”, explică Bogdan Comșa, Managerul Clubului.

Creșterea cifrei de afaceri

Finalul anului trecut a adus o cifră de afaceri de 2.631.157 lei pentru clubul sportiv, iar planurile pentru acest an prevăd o creștere de cel puțin 10%. “Ne dorim să atragem cât mai mulți clienți, prin calitatea serviciilor pe care le oferim. În plus, avem în plan deschiderea unui nou club, dar nu avem stabilit un obiectiv fix privind acest lucru”, ne-a declarat Bogdan Comșa, Managerul Clubului.