Alexandrion a lansat producția de distilat de malț în România

18.09.2017

Alexandrion Group a anunțat, săptămâna trecută, debutul primei producții de distilat de malț, care va sta la baza primului single malț produs în România. Prima șarjă de distilat de malț a fost procesată în prezența lui Nawaf Salameh, președinte și CEO Alexandrion Group, precum și a vicepreședintelui Stelios Savva și a întregii echipe dedicată proiectului și a specialiștilor cu expertiză internațională în domeniu. Acest moment marchează inaugurarea proiectului SINGLE MALT, dedicat Centenarului Marii Uniri din 2018, potrivit dorinței președintelui companiei.

Astfel, Alexandrion Group devine prima companie românească ce va deține în portofoliu un single malț produs 100% în țară. Decizia de a produce single malț în România este una strategică, în linie cu valorile companiei.

“Pot spune că unul dintre visurile mele s-a împlinit. Prin această realizare am reușit să punem România pe harta producătorilor de whisky single malț. Iar pentru ca produsul nostru să fie desăvârșit, conform regulilor, trebuie să mai avem răbdare încă trei ani pentru a putea savura primul single malț produs în Români de către Alexandrion Group”, a afirmat Nawaf Salameh, CEO, președinte și fondator Alexandrion Group.

Echipa Alexandrion Group a beneficiat de expertiza unuia dintre cei mai reputați specialiști scoțieni în domeniul producției de single malț, aflat între primii zece specialiști mondiali în distilare de single malț, care a supravegheat nu doar începutul producției la Pleașa, dar și instalarea echipamentelor cu care s-au început distilarea.

 

 

 

Citiți și despre: