Alexandrion Group, premiat pentru realizările din 2017

03.01.2018

Seria recunoașterii succeselor Alexandrion Group a început cu premiul I la categoria Industrie oferit de Camera de Comerț și Industrie a României pe 9 noiembrie 2017, în cadrul Galei Topul Național al Firmelor – ediția XXIV.

Clasamentul este realizat anual de Camera de Comerț și Industrie a României pe baza unei metodologii complexe şi unitare la nivel naţional, prevăzută de lege şi implementată de fiecare Cameră la nivel de judeţ. Acest top analizează indicatori ca cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat.

Alexandrion Group a fost desemnat câștigător după ce, pentru ediția din 2017, au fost analizate peste 12.300 de companii din șapte domenii de activitate: industrie, servicii, comerț, turism, cercetare-dezvoltare și high- tech, agricultură, silvicultură și pescuit și construcții.

Tot pe locul I s-a clasat Alexandrion Group și în topul celor mai performante firme din județul Prahova, organizat de Camera de Comerț și Industrie Prahova. Clasamentul este considerat cel mai obiectiv si mai concludent clasament care evidențiază performanța economică a firmelor prahovene pe anul trecut. Datele care pe care se bazează acest top sunt furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului și de Ministerul Finanțelor.

Al treilea premiu câștigat anul acesta de Alexandrion Group a fost oferit în cadrul Galei Premiilor Industriei organizată de Revista Capital. Grupul Alexandrion, lider național al pieței băuturilor alcoolice, a câștigat locul al treilea la categoria Industrie alimentară și producție de băuturi alcoolice. Asta după ce, în 2016, compania Alexandrion a dat startul primei producţii de distilat de malţ, care va sta la baza primului single malt produs în România. Mai mult, această disticție vine după ce Alexandrion Group și-a anunţat intrarea pentru prima dată pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Investiţia peste Ocean va fi una etapizată şi ar putea ajunge până la 100 milioane de dolari. Viitoarea distilerie ar urma să fie construită în statul New York din SUA, după modelul şi dimensiunile celei existente în România.

Și topul celor mai performante companii realizat de Forbes România are în atenție Alexandrion Group. Realizările grupului Alexandrion îl poziționează pe locul 73 din cele 500 de companii românești cuprinse în top.

 

 

 

 

Citiți și despre: