Telecomunicatii

Alfred Net, 10 ani de soluţii și sisteme inteligente integrate

01.11.2014

Planurile companiei presupun dezvoltarea portofoliului de produse, pentru a activa în mai multe sectoare de activitate. Alfred Net este una dintre cele mai cunoscute companii din România, care oferă sisteme integrate și soluții inteligente de securitate, pentru telefonie și telecomunicații, cât și sisteme inteligente de transport. Societatea s-a dezvoltat susținut în cei 10 ani de activitate, fiind partenerul oficial în multe proiecte de amploare. “Cred că ne putem <lăuda> pentru faptul că am derulat proiecte mari, integrate, și că an de an, în ciuda crizei economice care a dus cu sine și destrămarea multor echipe, am reușit să ne dinamizăm activitățile și să păstrăm aceiași oameni, ba mai mult, ne-am și extins atât la nivel de business, cât și la nivel de echipă: experți în domeniu, ingineri și așa mai departe. O altă realizare importantă pe care ne-o atribuim sunt parteneriatele cu jucătorii mondiali ai industriei. Verint Systems, lider global în furnizarea de echipamente și soluții security, communication & ciber intelligence, este unul dintre principalii parteneri prin care ne derulăm majoritatea activităților. De altfel, de la începutul anului 2012 am devenit parteneri oficiali ai KBC Networks în România, astfel ne-am extins portofoliul de echipamente high tech. Tot în acești ani de activitate, compania Alfred Net a devenit Gold Reseller Jabra după ce înainte a avut un statut de hybrid partner, distribuție și reselling și a câștigat un market share destul de important pentru Jabra pe piața accesoriilor audio, destinate segmentului call center și office, cât si consumer. Ne-am propus să continuăm extinderea de parteneriate cu liderii globali, deci nu ne oprim aici”, ne-a declarat Alex Vlăduţoiu, managing director Alfred Net S.R.L..

Soluții integrate

Alfred Net livrează clienților și partenerilor sisteme integrate, care oferă soluții la problemele de securitate și nu numai. “Avem o expertiză în domeniu și integrăm cu ușurință platforme complexe, care acoperă funcțiile unui sistem integrat. Integrarea de sisteme presupune know-how în software, hardware, cât și software development, implică cunoștințe în reverse engineering, cât și experiența de a jongla cu toate aceste piese de puzzle. Bineînțeles, soluțiile și serviciile oferite de Alfred Net diferă în funcție de necesitățile clientului. Fiecare proiect este unic și necesită cunoștințe de specialitate pentru a se potrivi cerințelor utilizatorilor cu soluția potrivită. Vorbind despre cele mai solicitate soluții, am adus un nou concept în România și anume PSIM (Physical Security Information Management) – un set de tehnologii foarte eficient, capabil să comunice bidirecțional cu aproape orice dispozitiv sau sistem de securitate. O altă soluție ar fi IP CCTV (sisteme de supraveghere video IP). Aplicabilitatea acestor sisteme este foarte mare și diversificată, cum ar fi spații comerciale, platforme industriale, unități bancare, monitorizarea, detecția și prevenirea infracționalității, cele din urmă fiind adoptate în majoritatea orașelor și metropolelor. Alfred Net proiectează și livrează asemenea soluții pentru topologii multi-site, pentru entități cu locații multiple în care se dorește monitorizarea și managementul unui sistem unitar și centralizat. Aceste soluții pot îngloba diverse sisteme precum CCTV, access control, detecție efracție, detecție incendiu, elemente de securitate fizică, detecția numerelor de înmatriculare etc, toate integrate prin platforme software precum PSIM”, ne-a explicat directul general Alfred Net.

Compania oferă soluții complexe și personalizate, având mereu grijă la calitatea acestora, dar, în același timp, și la accesibilitatea lor. “VBI (Video Business Intelligence) este un set de aplicații software și tehnologii destinate colectării, analizei și gestionării informațiilor relevante pentru retaileri și nu numai. Soluțiile furnizate prin VBI sunt people counting, traffic analysis și queue management. Aceste soluții sunt destul de accesibile pentru retailerii din România. Afirm acest lucru,pe baza studiilor făcute asupra Return On Investment.  Alte soluții pe care le implementăm destul de des sunt sistemele dedicate pentru transport, sisteme de ticketing pentru transport public, Ticketing Systems, sisteme de supraveghere video pentru mijloacele de transport public, sisteme de informare și infotainment, soluții de trafic management și altele.Soluțiile de call recording reprezintă, de asemenea, o componentă importantă a portofoliului Alfred Net cu aplicabilitate atât în domeniul securității a telefoniei cât și public safety”, a completat Alex Vlăduţoiu.

Valorile pieței locale 

Într-o perioadă în care sectorul în care activează compania este unul în care efectele crizei economice încă se resimt, compania pune accent pe rezultatele directe ale proiectelor derulate și nu pe cantitatea soluțiilor oferite. „Credem în calitatea proiectelor pe care le livrăm și, uneori, preferăm să derulăm proiecte mai mici, cu livrare calitativă. Este destul de greu să te impui și să te identifici pe o piață extrem de mică, ce are doar câțiva jucători foarte mari, mai ales că, noi încă suntem în criză, asta se observă din bugetele de proiecte care nu sar peste jumătatea lor de ceva timp.

Și mai e un adevăr, destul de dureros de altfel. Concurența în domeniu este doar la nivel teoretic. La nivel practic, din păcate nu există pentru că nu avem experți în domeniu. Dacă da, au un rol destul de mic în companiile de consultanță, care se ocupă de asemenea proiecte”, ne-a explicat Alex Vlăduţoiu, managing director Alfred Net.

Cu toate acestea, societatea a dezvoltat mulți parteneri strategici, atât în România, cât și peste granițele țării. “Curtăm jucători mari ai industriei și nu numai pe partea de security, ci și pe partea de telecom și sisteme inteligente pentru transport. Motivele pentru care continuăm să ne extindem serviciile și parteneriatele în afara țării cu parteneri externi sunt accesibilitatea pe piața europeană și disponibilitatea potențialilor parteneri de a conștientiza nevoia tehnologiei în fiecare activitate pe care o rulează. De-a lungul celor 10 ani, Alfred Net a păstrat nivelul ridicat al calității sistemelor oferite și acest lucru se reflectă în parteneriatele pe care le avem cu producătorii de top. Dacă aș face o paralelă între piețe, aș putea să spun faptul că ne diferențiază disponibilitatea, accesibilitatea și înțelegerea a ceea ce tehnologia ar trebui să facă în locul factorilor umani”, ne-a declarat directorul general Alfred Net.

Sisteme de securitate

La nivel local, segmentul sistemelor de securitate este unul care, în prezent, este în plină dezvoltare, din păcate însă nu la același nivel precum în alte țări. “Piața sistemelor de securitate din România este infimă și în comparație cu industria țării. Piața sistemelor de securitate ajunge la noi, undeva la puțin peste 1 miliard de euro. Este o cifră extrem de mică în comparație cu celelalte industrii românești. Nu are rost să vorbim în termeni comparabili despre piața din afară. Avem potențial pentru că industria sistemelor de securitate este încă novice și se pot propune proiecte mai ușor decât pe o piață care este sufocată de asemenea proiecte. Cred că primul pas spre dezvoltare ar fi înțelegerea și conștientizarea rolului securității și, implicit, a tehnologiei atât în viața oamenilor, cât și în business-urile investitorilor care își doresc să crească, să se dezvolte și să își fluidizeze munca. Un alt aspect trist este acela de a folosi tehnologii vechi în proiecte noi. Sunt companii din România care utilizează astfel de practici și este păcat pentru că astfel de proiecte, mai ales dacă vizează publicul larg, nu duc la o dezvoltare a societății, ci a cifrei de afaceri a companiilor. Cred că industria stagnează, din cauza faptului că mulți dintre cei care propun și câștigă proiecte nu urmăresc neapărat o dezvoltare a societății, care aduce cu sine o schimbare a mentalității oamenilor, ci numai profitul propriu. În felul acesta, nu avem nicio șansă să ne dezvoltăm ca societate. Nu cred că ar trebui să gândim numai în termeni de profit”, este de părere Alex Vlăduţoiu.

Planuri de viitor

Conducerea Alfred Net estimează că cifra de afaceri, pentru anul curent, se va ridica la 2 milioane de euro. Asta datorită unor parteneriate strategice, aflate însă în curs de finalizare. Așa cum se întâmplă în majoritatea business-urilor, dorim să ne dezvoltăm și să ne dinamizăm activitatea. Criza economică a filtrat multe activități în multe industrii și în felul acesta au rămas la suprafață business-urile durabile, care se bazează pe calitate. În ciuda faptului că nu suntem o companie mare, am reușit să trecem prin provocările contextului economic și să creștem câte puțin an de an. Faptul că nu suntem mari ne oferă un avantaj destul de important: flexibilitatea. Avem proiecte destul de mari în derulare, iar pe viitor ne gândim să acoperim o plajă mai largă de industrii în care putem să activăm și, totodată, să putem eficientiza workflow-ul sectoarelor care într-adevăr au hibe. Un alt aspect pe care îl avem în vedere și dorim să îl continuăm este schimbarea mentalității utilizatorilor asupra utilizării tehnologiei (market education). Este o provocare destul de mare, însă, odată atins scopul, merită <investiția>. Orice investitor sau jucător în piață își dorește să se extindă, iar Alfred Net vrea să își extindă business-ul mai mult în afara țării”, ne-a declarat Alex Vlăduţoiu, managing director Alfred Net.

“Am adus un nou concept în România și anume PSIM (Physical Security Information Management)” – Alex Vlăduţoiu, managing director Alfred Net.