Stiri: Energie

Prognoza meteo 7-8 martie 2022.

Alimentarea cu energie electrică, întreruptă în 53 de localităţi

18.01.2016

În prezent, alimentarea cu energie electrică este întreruptă în 53 de localități din zonele aprovizionate de Enel Muntenia Sud și Enel Dobrogea, în urma avariilor la rețea cauzate de viscol, au anunţat cele două companii.

„În pofida condițiilor meteo severe, cu rafale de vânt și a condițiilor de circulație rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitații în teren (câmp) sub 50 de metri, echipele Enel Distribuție Muntenia și ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Colaborăm cu autoritățile locale, cu care păstrăm un contact permanent și care sprijină intervenția echipelor Enel”, au spus reprezentanţii Enel Distribuție Muntenia.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condițiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparți și conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de rețea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului și se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).