Stiri: Sanatate

tensiune arteriala

Alimente care reduc tensiunea arterială

17.07.2023

Alimente care reduc tensiunea arterială. Există unele alimente care pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale în mod natural. Trebuie, însă, să ținem cont de faptul că modificările drastice ale dietei alimentare ar trebui făcute după consultarea unui medic, iar alimentele de mai jos nu ar trebui să înlocuiască medicamentele prescrise pentru tratarea tensiunii arteriale ridicate.

Alimente care reduc tensiunea arterială

Iată câteva alimente care pot contribui la menținerea tensiunii arteriale în limite normale:

Fructe și legume: Acestea sunt bogate în fibre, antioxidanți și potasiu, care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Exemple includ bananele, portocalele, merele, kiwi, spanacul, broccoli și morcovii.

Pește bogat în acizi grași omega-3: Peștele precum somonul, sardinele și macroul sunt surse excelente de acizi grași omega-3. Consumul lor regulat poate contribui la reducerea tensiunii arteriale și la protejarea inimii.

Semințe și nuci: Semințele de in, semințele de chia, nucile și migdalele sunt surse bune de magneziu și acizi grași omega-3. Acestea pot fi incluse în dietă pentru a sprijini sănătatea cardiovasculară.

Lactate cu conținut scăzut de grăsimi: Laptele degresat, iaurtul și brânza cu conținut scăzut de grăsimi sunt surse bune de calciu și proteine. Acestea pot fi incluse într-o dietă echilibrată pentru menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Cereale integrale: Orezul brun, ovăzul, quinoa și alte cereale integrale sunt bogate în fibre și pot contribui la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase.

Ceai verde: Ceaiul verde este bogat în antioxidanți și polifenoli, care pot avea efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare și pot contribui la reducerea tensiunii arteriale.

Este important să menții o alimentație echilibrată, să eviți consumul excesiv de sare și să reduci consumul de alimente procesate și bogate în grăsimi saturate și trans. În plus, este indicat să adopți un stil de viață sănătos, care să includă exerciții fizice regulate și gestionarea stresului pentru a menține tensiunea arterială sub control.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/cum-te-protejezi-de-canicula/