ALINDA-RO

ALINDA RO – 2015, anul schimbărilor în industria alimentară

01.06.2015

Pe plan lung, investițiile companiei sunt direcționate spre o unitate de producție în România. Fondată în 2001, compania ALINDA RO este una dintre societățile de renume din industria alimentară din România.

Compania este parte a VELCO Group din Grecia, iar pe plan internațional, grupul din care face parte este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa ingredientelor şi a materiilor prime, din Sud – Estul Europei şi Orientul Mijlociu. Cu ajutorul experienței și tehnologiilor oferite de grup, societatea din România nu doar oferă soluții integrate clienților, dar îi sprijină prin cele mai inovatoare produse din industria produselor lactate, precum și în industria alimentară. Astfel, compania acoperă activități de import și distribuție pentru materii prime din diferite industrii: de la lactate, la panificație, dulciuri, carne, oferind de la proteine din lapte sau lapte praf, până la condimente și amestecuri speciale pentru industria cărnii și enzime pentru industria lactatelor și panificației.

Unitatea din Bragadiru, care funcționează într-un spațiu propriu, oferă patru depozite care funcționează la standarde înalte, iar planurile companiei presupun extinderea cu încă cinci depozite, unități care se află în prezent în construcție. “Compania oferă cele mai bune ingrediente pentru industria alimentară, iar ceea ce credem noi despre piața din România, din poziția de jucător activ, este faptul că va continua să se dezvolte, mă refer acum și la industrii specifice, precum brutăria sau cea a morăritului. Tocmai de aceea, ingredientele care sunt folosite sunt unele complexe, care au multiple funcționalități”, ne-a declarat George Kypreos, general manager ALINDA RO SRL. Conducerea companiei a adăugat faptul că fiecare produs oferit de societate este testat și respectă cele mai înalte standarde în vigoare, ale Uniunii Europene, atât din punct de vedere al siguranței, cât și în ceea ce privește performanța acestora.

Planurile ALINDA RO presupun deschiderea a încă cinci depozite noi.

Investiții susținute

Grupul VELCO a investit în România în jur de 8.6 milioane lei (proprietate) și 8.9 milioane lei (capital), iar investițiile planificate pentru viitor, care includ dezvoltarea companiei, se ridică la aproximativ un milion de euro, buget estimat pentru următorii doi ani de activitate.

Acest lucru este dovada clară a faptului că societatea vede în țara noastră o regiune unde sectorul alimentar se va dezvolta susținut. “Când am văzut primele semne ale crizei economice am știut că o companie mică și flexibilă poate însemna faptul că orice eveniment extern va avea un impact puternic negativ asupra societății. Cu toate acestea, dimensiunea companiei ne-a oferit și posibilitatea de a exploata dificultățile pe care alte companii mari le pot avea în astfel de momente. În 2009, am raportat aproximativ 4 milioane euro. Acum, suma s-a majorat la 16 milioane de euro. Infrastructura nu s-a schimbat. Asta înseamnă că am folosit toată infrastructura pe care o aveam la dispoziție, iar pentru o creștere pe piață este necesară o dezvoltare puternică”, a adăugat directorul general ALINDA RO.

Planuri de viitor

Anul curent este unul al deciziilor și schimbărilor. Pe de o parte, situația economică a României nu este una cu rezultate vizibil pozitive, de cealaltă parte schimbările privind cota de lapte și modificările privind TVA-ul conduc la o instabilitate a sectorului alimentar din plan intern, consideră conducerea ALINDA RO. “În 2015 vrem să vedem care va fi impactul tuturor acestor schimbări, așa că suntem prudenți, modești, conservatori, pentru că încă nu știm cum va reacționa piața odată cu toate aceste modificări. Cu toate acestea, nu stăm pe loc și pe termen mediu vrem să anunțăm deschiderea unui nou depozit, pentru a putea fi capabili să dezvoltăm creșterea afacerii. Ne dorim ca pe termen lung să putem produce, aici în România, ingredientele noastre. Să construim o fabrică în acest sens și să schimbăm domeniul de activitate al companiei din import și distribuție în export și distribuție”, George Kypreos, general manager ALINDA RO.

În 2015 compania va inaugura un nou depozit în România. 

Cu o cifră de afaceri de aproximativ 12.500.000 de euro, înregistrată în anul 2013, ALINDA RO a înregistrat anul trecut o creștere puternică, ajungând la o cifră de afaceri de circa 16.000.000 de euro, iar pentru anul curent planurile de dezvoltare susțin o creștere la 17.000.000 de euro. Majorarea modestă a cifrei de afaceri este una bazată pe capacitățile și infrastructura curentă, tocmai de aceea sunt planificate investiții în acestă direcție, susține conducerea companiei.

 

 

Citiți și despre: