Stiri: Companii

CLAAS Regional Center South East Europe

ALPLA preia Wolf Plastics. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

26.10.2021

ALPLA preia Wolf Plastics. Consiliul Concurenței a anunţat că a autorizat tranzacția prin care grupul ALPLA preia Wolf Plastics Verpackungen GmbH din Austria și, indirect, Wolf Plastics Ambalaje S.R.L. din România. Această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței.

Soluții de ambalare din plastic rigid

Grupul ALPLA este specializat în soluții de ambalare din plastic rigid, precum sisteme de ambalare, sticle, capace, componente produse prin injectare, preforme și tuburi.

Compania produce articole din plastic rigid pentru ambalare, de ex. preforme PET și sticle / recipiente, precum și ambalaje de plastic pentru produse alimentare, lapte și produse lactate, uleiuri și lubrifianți și produse farmaceutice.

În România, Grupul ALPLA comercializează:

  • preforme de polietilen tereftalat (PET)
  • containere realizate prin modelare prin suflare extrusivă (EBM)
  • sticle și canistre mono și multistrat
  • bușoane din plastic
  • picurătoare
  • capace și sisteme de dozare
  • tuburi printate și produse auxiliare

Wolf Plastics Ambalaje S.R.L. din judeţul Ilfov, filiala companiei Wolf Plastics Verpackungen GmbH, vinde în România, în principal, găleți.

ALPLA preia Wolf Plastics. Analiza efectuată de Consiliul Concurenței

În urma analizei efectuate, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență. Acest lucru se va realiza după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citeşte şi Saint Gobain vrea să preia Duraziv. Ce anunț a făcut Consiliul Concurenţei?