Stiri: Companii

HoldCo

ALPLA va prelua Wolf Plastics. Ce anunţ a făcut Consiliul Concurenţei?

06.09.2021

ALPLA va prelua Wolf Plastics. Consiliul Concurenței a anunţat că analizează tranzacția prin care grupul ALPLA va prelua Wolf Plastics Verpackungen GmbH și, indirect, companiile Wolf Plastics Ambalaje S.R.L. și J. Wolf Plastics Csomagolási és Recycling Kft. Această operaţiune reprezintă o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Soluţii de ambalare

Grupul ALPLA este specializat în soluții de ambalare din plastic rigid, precum;

  • sisteme de ambalare
  • sticle
  • capace
  • componente produse prin injectare
  • preforme
  • tuburi.

ALPLA produce articole din plastic rigid pentru ambalare, de ex. preforme PET și sticle / recipiente, precum și ambalaje de plastic pentru produse alimentare, lapte și produse lactate, uleiuri și lubrifianți și produse farmaceutice.

În România, Grupul ALPLA comercializează preforme de polietilen tereftalat (PET), containere realizate prin modelare prin suflare extrusivă (EBM), sticle și canistre mono și multistrat, bușoane din plastic, picurătoare, capace și sisteme de dozare, tuburi printate și produse auxiliare.

Wolf Plastics Verpackungen GmbH comercializează în România, în principal, găleți (și produse auxiliare).

ALPLA va prelua Wolf Plastics. Legea concurenţei

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, această operaţiune reprezintă o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea de Concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citeşte şi Idea Bank, preluată de Banca Transilvania. Ce valoare are tranzacţia?