ALRO Slatina

Măsuri excepţionale la ALRO Slatina pentru a preveni coronavirusul

30.04.2020

ALRO Slatina a anunţat că testează angajații cei mai expuși pentru a depista care sunt infectaţi cu coronavirus. Compania deţine propriul său cabinet medical, deschis 24 de ore din 24, care monitorizează constant sănătatea personalului.

ALRO Slatina. Asigurarea transportului

De asemenea, ALRO ia în calcul asigurarea unor curse speciale pentru salariaţii săi care să asigure transportul de acasă la serviciu și înapoi, pentru a evita utilizarea transportului public;

ALRO S.A. este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție.

ALRO Slatina. Screening cu teste rapide

Compania a început, aşadar, un proces de screening cu teste rapide pentru COVID-19, finanțate de companie, pentru unii dintre cei mai expuși angajați ai săi. Personalul de la Departamentul de Transporturi a fost prima categorie testată.

Ce spune conducerea companiei?

„Trecem printr-o perioadă excepțională în care trebuie să luăm măsuri excepționale pentru a ne asigura că toți angajații noștri lucrează într-un mediu sigur și ajung acasă sănătoși la familiile lor. Acesta este motivul pentru care am decis să punem în aplicare proceduri și protocoale și mai stricte, să testăm angajații care sunt cei mai expuși riscului de infectare și să ne asigurăm că toți cei care lucrează la ALRO sau care vin în contact cu angajații noștri sunt în siguranță”, a spus Gheorghe DOBRA, Director General al ALRO Slatina. „De când a început această pandemie, am pus în aplicare protocoale și proceduri foarte stricte în toate spațiile ALRO destinate să prevină infectarea în locațiile noastre, să ne protejăm angajații și să asigurăm un lanț de aprovizionare și livrare complet funcțional și, astfel, am reușit să ne continuăm activitatea”, a adăugat Gheorghe Dobra.

ALRO Slatina. Proceduri

Producătorul a implementat protocoale și proceduri complexe. Acestea sunt realizate în coordonare cu autoritățile centrale și locale și cu respectarea recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Măsurile au fost aplicate pentru șantierele industriale începând din faza incipientă a acestei situații pandemice. Toți salariaţii au primit materiale și echipamente medicale și de protecție, precum măști, mănuși, salopete și au fost instruiți cum să acționeze pentru a preveni infectarea lor cu COVID-19.

De asemenea, zonele fabricii sunt curățate, igienizate și dezinfectate în permanență. Angajații trebuie să-și declare periodic starea de sănătate sau orice contact cu persoane potențial infectate.

Citeşte şi Rata şomajului începe să crească. Câţi români au fost concediaţi? 

 

 

 

 

Citiți și despre: