Stiri: Stiri

Alstom a înregistrat în anul fiscal 2013/2014 comenzi de 21,5 miliarde euro

08.05.2014

Alstom a înregistrat în anul fiscal 2013/2014 (1 aprilie 2013 – 31 martie 2014) comenzi în valoare de 21,5 miliarde de euro, cu 10% mai mici decât anul fiscal precedent. În perioada analizată, vânzările au avut o creştere organică de 4%, la 20,3 miliarde de euro, în timp ce veniturile din operațiuni au avut o valoare de 1,424 milioane de euro, mai puțin cu 3%, cu o marjă operațională de 7%.

„Alstom a avut o performanță comercială mai bună în a doua jumătate a anului, iar acest lucru a permis Grupului să termine anul cu un raport comenzi-livrări supraunitar. Vânzările au crescut organic cu 4%, lucru determinat cu precădere de performanțele solide ale sectoarelor Transport și Renewable Power. Marja operațională de 7% a fost determinată mai ales de un mix favorabil în sectorul Thermal Power, de evoluția constantă în Transport și de impactul Planului nostru de Performanță, d2e. Fluxul liber de numerar a fost pozitiv în a doua jumătate a anului, compensând parțial ieșirile din prima parte. Alstom a primit săptămâna trecută de la General Electric o ofertă angajantă de achiziție a operațiunilor noastre din sectorului energetic (Power și Grid). Grupul și-a rezervat dreptul de a lua în considerare alte oferte nesolicitate potențial superioare. Dacă această inițiativă va fi aprobată și definitivată, Alstom se va concentra pe operațiunile Transport”, a declarat Patrick Kron, Președinte și CEO al Alstom.

De asemenea, profitul net a totalizat 556 milioane de euro, în scădere cu 28% față de anul fiscal precedent, acesta fiind afectat de costurile de restructurare (220 milioane de euro în 2013/2014, față de 137 milioane de euro în anul precedent), de cheltuielile financiare ridicate și cota de impozitare, precum și de diferite taxe juridice specifice și cheltuieli conexe.