Stiri: Energie

Alstom ia în considerare oferta făcută de General Electric

30.04.2014

Consiliul Director al Alstom a anunțat că a primit o ofertă fermă de la General Electric (GE) pentru achiziția operațiunilor din sectorul energie, obiectul tranzacției incluzând sectoarele Thermal Power, Renewable Power și Grid, precum și servicii corporate și servicii comune.

Prețul propus al tranzacției este fix și reprezintă o valoare a acțiunilor (Equity Value) de 12,35 miliarde de euro și o valoare netă a activelor operaționale (Enterprise Value) de 11,4 miliarde de euro.

De asemenea, Alstom a anunţat că a luat în considerare o declarație de intenție din partea Siemens, în vederea unei tranzacții alternative.

“Siemens va beneficia de acces la informațiile necesare pentru a face o ofertă fermă, dacă va dori acest lucru. Această declarație va fi analizată în linie cu interesele corporative și ale tuturor acționarilor Alstom, conform angajamentelor asumate”, au spus reprezentanţii Alstom.

Având 65.000 de angajați, aceste sectoare de business ale Alstom au înregistrat vânzări de 14,8 miliarde de euro în anul fiscal 2012/2013.

“Dacă această ofertă va fi aprobată și definitivată, Alstom se va concentra pe sectorul Transport, în care este lider global. Alstom va utiliza veniturile din această tranzacție pentru a-și consolida afacerile în Transport și pentru a facilita o dezvoltare ambițioasă, plata datoriilor și a acționarilor”, a anunţat Alstom.

Finalizarea tranzacției va avea loc în funcție de rezultatele procesului de control al fuziunii și de alte avize de reglementare.

Patrick Kron, președinte și CEO al Alstom, a declarat că prin asocierea afacerilor complementare Alstom și GE din domeniul energiei poate lua naștere o entitate mai competitivă, capabilă să satisfacă mai eficient exigențele clienților.