Stiri: Stiri

Altex adoptă un nou concept și renunță la electrocasnice pe raft

18.10.2013

Retailerul Altex testează momentan un nou concept de magazin prin care a renunțat la afișarea pe rafturi a produselor electrocasnice. În noul magazin Altex deschis în Promenada Mall se pune accentul pe produsele IT&C și servicii de consiliere pentru achiziție.

Conform oficialilor companiei Altex: „Deşi ca­tegorii importante precum electro­casnice mari sau mici nu se regăsesc la raft, ele vor putea fi achiziţionate în noul ma­gazin Altex. Serviciile din noul magazin vor oferi o experienţă de cumpărare omni­channel: clienţii Altex pot comanda online pro­du­sele dorite, pe care apoi le pot ridica din magazin în aceeaşi zi, pot returna produsele în 31 de zile“, notează Ziarul Financiar în ediția electronică de vineri.

O altă noutate întâlnită în magazinul Altex este prezența unui Orange Store. Totodată, din magazinul Altex clienții care au comandat produse online le pot ridica fizic.

Altex este o companie din România, cu sediul la Piatra Neamț, care are ca obiect de activitate vânzarea de produse electrocasnice, electronice și produse IT&C. În mai 2011, compania avea 89 de magazine, dintre care 13 erau unități Media Galaxy. Altex România este acționar majoritar la companiile Complet Electro Serv, producătoare de echipamente IT, și Cometex SA, companie de real estate. Din grupul Altex mai face parte și compania de credite de consum Credex, unde 30% dintre acțiuni sunt deținute de Raiffeisen Bank. Anul trecut Altex a avut afaceri de circa 254 milioane de euro și este liderul pieței românești de retail.

Sursî: Ziarul Financiar