Stiri: Constructii

Alukönigstahl România oferă soluții pentru locuințe verzi certificate de RoGBC

13.04.2018

Alukönigstahl România, liderul european pe piața sistemelor din aluminiu, PVC și oțel și membru al Romanian Green Building Council (RoGBC), contribuie la crearea unei noi generații de construcții verzi, cu ajutorul sistemelor și soluțiilor Green Schüco, primind statutul de Green Homes Approved Solution Provider.

Programul Locuinţe Verzi certificate de RoGBC pregătește industria construcțiilor pentru reglementările Uniunii Europene din 2020, privind clădirile cu consum de energie zero (NZEBs), reducerea deșeurilor din construcţii, folosirea materialelelor non-toxice și reducerea impactului asupra mediului.

„Ne bucurăm să fim recunoscuți ca Green Homes Approved Solution Provider, de către RoGBC și să contribuim la dezvoltarea acestui program de locuințe verzi certificate, acest fapt fiind în conformitate cu principiile noastre de sustenabilitate, dar și cu produsele Green, cu performanțe energetice ridicate și din materiale naturale, regenerabile pe care le avem în portofoliu. Sperăm ca aceste inițiative să se regăsească și în planurile dezvoltatorilor, de a construi tot mai multe clădiri verzi, care se axează pe oameni şi pe nevoile acestora, în armonie cu natura şi tehnologia”, a declarat Attila Beer, Administrator Alukönigstahl România și Republica Moldova.

Compania se îndreaptă către proiecte certificate Green, prin furnizarea unor serii de sisteme Schüco, care oferă izolare termică la nivel de casă pasivă.

One Herastrau Park București se numără printre aceste construcții, proiect care atinge o eficiență energetică ridicată, cu ajutorul soluțiilor pentru ferestre, uși și pereți cortină de la Schüco.

Un alt proiect Green este One Floreasca Lake. Acesta este un imobil rezidenţial unde ferestrele au aceleași valori ridicate de izolare termică și eficiență energetică, fiind realizate într-o construcţie specială, numită Schüco AWS 70 BS HI, cu cerceveaua ascunsă în toc, care permite o suprafaţă vizibilă de geam și mai mare.