Stiri: Companii

Alukönigstahl România – partener în construirea casei solare EFdeN Signature

07.08.2018

Alukönigstahl România, lider pe piața sistemelor din aluminiu, PVC și oțel, susține realizarea noului proiect EFdeN cu soluții moderne și performante energetic: uși, ferestre și pereți cortină. Proiectată să se integreze atât în climatul din Dubai, cât și în cel din România, locuința solară va reprezenta România la competiția internațională Solar Decathlon Middle East 2018, din Dubai, cea mai importantă competiție de locuințe sustenabile din lume care a luat naștere în 2011, în Statele Unite ale Americii.

Alukönigstahl România a luat parte la inaugurarea casei solare, proiectată și executată de organizația EFdeN, alături de Președintele României, dl. Klaus Iohannis, Adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice SUA la București, dl. David Schlaefer, dar și reprezentanții mediului academic și privat.

Pentru o izolare termică foarte bună și o eficiență energetică sporită a casei solare s-au folosit soluțiile complete: ferestrele Schüco AWS 70.HI, ferestre cu deschidere oscilantă sau oscilo-batantă, cu unul sau două canate, ușile Schüco ADS 70.HI și peretele cortină Schüco FWS 50. Peretele cortină din profile de aluminiu Schüco FWS 50 face posibil ca locuința solară să aibă parte de pereți transparenți, realizând și o izolare fonică între 38 și 45 de decibeli. Mai mult, aceasta prezintă o rezistență superioară la șoc și capacitatea de izolare termică foarte bună, până la 1,5 W/(m²K); ușile Schüco ADS 70.HI au o izolare termică foarte bună și sunt ideale pentru îmbunătățirea bilanțului energetic al clădirilor. Acestea pot fi utilizate atât la exterior, cât și în interiorul clădirii, asigurând protecție antiefracție, de RC2 sau RC3. Ușile protejează fonic și termic, cu performanțe ridicate.

Casa EFdeN Signature este amplasată temporar în incinta complexului comercial Băneasa Shopping City, iar cei interesați de locuințe solare, tehnologii și soluții de eficientizare energetică, dar și reducere a impactului negativ asupra mediului, o pot vizita de luni până vineri, între orele 18.00 – 21.00, și în weekend, între orele 12.00 – 21.00, până la data de 31 august 2018.