Constructii

Alukönigstahl, soluții tehnice optime pentru anvelope de clădiri

01.05.2021

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 43 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2900

Compania deține în portofoliu nenumărate proiecte realizate în parteneriat cu arhitecți și firme de producție de tâmplărie din toată țara. Alukönigstahl, specialistul în sisteme de aluminiu, oțel și PVC de cea mai înaltă calitate, este pe piață de peste 25 de ani, timp în care a livrat soluții de sisteme arhitecturale pentru construcții din toată țara. Dezvoltarea firmei a fost continuă, pe măsura creșterii pieței. Aceasta  este dovedită de înființarea biroului din București, apoi a celui din Cluj, deschiderea primului depozit și mai recent deschiderea celui de-al doilea depozit din București. Pe lângă creșterea constantă a cifrei de afaceri, un obiectiv permanent a fost dezvoltarea echipei, și acum existând mai mulți colegi care lucrează de peste 20 ani în companie.

Creșterea cifrei de afaceri a însemnat și creșterea semnificativă a volumului de marfă livrată zilnic, ceea ce a însemnat că scopul principal al companiei, acela de a face livrări prompte și fără greșeli era tot mai greu de realizat în depozitul inițial. Doar mutarea într-un depozit mai mare și creșterea numărului de angajați nu a fost suficientă pe termen lung, pentru că volumul de marfă continuă să crească. Astfel, au fost făcuți primii pași în direcția digitalizării acestei activități.

Creșterea cifrei de afaceri a însemnat și creșterea semnificativă a volumului de marfă livrată zilnic, impunându-se modernizarea depozitului companiei și reorganizarea fluxurilor de lucru

„Primul pas a fost implementarea unei serii de măsuri pentru creșterea eficienței personalului. Astfel, a fost reorganizat și reconfigurat depozitul, au fost achiziționate sisteme de depozitare noi și adecvate unui flux rapid și totodată au fost implementate sisteme de gestiune moderne, precum locații și coduri de bare pentru identificarea rapidă și trasabilitatea articolelor, dar și scannere portabile, pentru creșterea eficienței și, în același timp, pentru scăderea riscurilor de manipulare incorectă”, ne-a declarat Dl. Attila Beer, Administrator Alukönigstahl.

În plus, în această perioadă personalul din cadrul companiei se pregătește intens pentru utilizarea unui nou ERP care va fi implementat în lunile următoare.

Soluţii tehnice optime

În domeniul construcțiilor rezidențiale, confortul termic și fonic, fiabilitatea ferestrelor și ușilor, precum și siguranța locatarilor sunt cerințe la care soluțiile de tâmplărie oferite de Alukönigstahl, fie că sunt din aluminiu sau PVC, răspund cu brio. Pe termen lung, compania  rămâne un partener de încredere pentru colaboratori, venind în permanență cu soluții tehnice noi, cu un nivel optim de pregătire a angajaților și o cultură organizațională proprie.

Produsele şi serviciile de înaltă calitate, soluţiile tehnice optime care valorifică eficienţa şi sustenabilitatea lor, alături de satisfacția clienţilor, conștientizarea constantă a costurilor şi rentabilitatea antreprenorială maximă, toate acestea stau la baza succesului companiei.

Pentru a răspunde provocărilor şi cerinţelor pieţei actuale, Alukönigstahl continuă să investească în digitalizarea proceselor proprii

Recent, pentru a se adapta trendului și cerințelor pieței, compania a pus la punct un magazin online, care a apărut din nevoia de a răspunde cât mai rapid cererii de piese de schimb venite din partea firmelor de facility management și a celor care fac întreținere și reparații pentru tâmplărie. Livrarea se face în toată țara prin servicii de curierat.

Utilizarea unor soluții inteligente

„În această perioadă, în care construcțiile de noi spații de birouri sunt în expectativă, ne adresăm și mai mult investitorilor din zona rezidențială, pentru care avem soluții proiectate pentru confortul beneficiarilor, din toate punctele de vedere”, explică Dl. Attila Beer.

În prezent, fiecare parte componentă a unei locuințe îndeplinește multiple roluri, dar are în spate și o tehnologie extrem de modernă și performantă de realizare. Astfel, fereastra nu este doar o fereastră, cu rol de aerisire și estetic, ci poate fi completată de un sistem de ventilație descentralizată. În plus, acest sistem de ventilație poate fi comandat de senzori care măsoară concentrația de CO2 din cameră, evitând astfel efectele nocive asupra gradului de concentrare și a productivității muncii în birouri.

Pentru modernizarea ferestrelor se poate utiliza și feroneria mecatronică, care permite integrarea ferestrelor în sistemele de management ale clădirilor, deci aerisirea controlată, care duce la economii pentru energie electrică.

Pentru siguranța beneficiarilor, pe lângă accesoriile clasice de feronerie pentru rezistență antiefracție, compania pune la dispoziție și soluții moderne de control acces și de comunicare pentru aplicații pe ușile de intrare.

„Avem o gamă diversă de uși glisante, de la clasicele uși liftant-glisante la categoria premium, seriile Panorama Design, caracterizate prin profile foarte zvelte și vitraje de dimensiuni foarte mari. Și aici se poate alege între acționare manuală sau electrică. Totodată, pentru a reduce efectele neplăcute ale soarelui în exces, Alukönigstahl poate oferi soluții de umbrire diverse, jaluzele exterioare, storuri, partenerul nostru Warema fiind lider european în acest domeniu”, precizează Administratorul companiei.

Platforma iNNOVATION NOW

Pentru a aduce inovația mai aproape de cei interesați, în condițiile în care nu s-au putut organiza evenimente, Alukönigstahl a apelat la o variantă digitală de prezentare a acestora. Platforma iNNOVATION NOW este o expoziție online, care va fi constant actualizată pe tot parcursul anului. Produsele anului 2021 au fost grupate în trei categorii tematice, care reflectă dezideratele beneficiarilor construcțiilor de acum și viitoare: construcții care să asigure starea de bine, să fie „sănătoase”, tehnologii inteligente care să simplifice viața și să crească calitatea proiectării și execuției tâmplăriei – construcții inteligente și soluții pentru construcții sigure, care să protejeze la efracție, foc, gloanțe și explozii. Pentru prezentarea acestor produse, compania a invitat la webinare clienți, firme producătoare de tâmplărie și arhitecți.

Platforma iNNOVATION NOW este o expoziție online, care va fi constant actualizată pe tot parcursul anului, aducând inovația mai aproape de cei interesați

„Utilizarea digitalizării în proiectare și integrarea tuturor etapelor unui proiect pe o singură platformă, precum și transmiterea proiectului prin intermediul aceleiași platforme către fabricantul de tâmplărie, în speță către mașinile acestuia a fost unul dintre subiectele webinarului despre construcții inteligente. Un alt aspect al digitalizării construcțiilor este colectarea și transmiterea informațiilor despre starea elementelor și necesitatea executării lucrărilor de întreținere către sistemul de managementul computerizat al clădirii”, explică Dl. Beer.

Clădiri emblematice care poartă amprenta Alukönigstahl

În ultimii 25 de ani au fost foarte multe proiecte care au marcat momente importante din punct de vedere al soluțiilor tehnice de anvelopare. Printre aceste proiecte se regăsesc S Park București – acum MHIVE, prima clădire din România cu fațadă din elemente, aceasta fiind o soluție constructivă care permite scurtarea semnificativă a timpului de execuție a clădirii.

La Sky Tower, cel mai înalt turn din România, este de asemenea o fațadă modulară, o soluție specială, personalizată pentru acest proiect. Mai recentul Ana Tower, al doilea turn ca înălțime din București, sau Orhideea Towers sunt alte exemple de soluții speciale de fațade proiectate, testate și implementate de valoaroasa echipă tehnică a companiei.

Alukönigstahl deține în portofoliu nenumărate proiecte realizate în parteneriat cu arhitecți și firme de producție de tâmplărie din toată țara, parteneriate dezvoltate în mulți ani de colaborare. Soluțiile eficiente energetic propuse pentru anvelopele acestor clădiri au contribuit la faptul că acestea se pot regăsi cu ușurință pe lista clădirilor verzi din România, cele mai multe obținând clasificări Breeam și Leeds superioare.

Toate proiectele au fost importante pentru evoluția de până acum a companiei, începând cu sediile BRD, BT, BCR din Cluj, Brașov, Timișoara, Constanța, construite în anii 1996-2002, apoi Opera Plaza, prima clădire de birouri clasă A,  Crystal Tower – prima fațadă dublă din România, cele mai înalte 10 turnuri din București, City Business Center – acum Afi Park Timișoara sau The Office Cluj, United Business Center din Cluj, Iași, Timișoara, Globalworth Tower, Campus, Plaza în București.

Alukönigstahl nu a uitat să se reîntoarcă și spre comunitatea din care face parte. Compania este, de mai mulți ani sponsor al organizației umanitare Concordia, contribuind cu tâmplărie la construcția caselor ridicate de organizație

Alukönigstahl poate creiona pe harta Bucureștiului „cartiere” Schüco, cum sunt zona de nord, Barbu Vacărescu – Pipera sau zona Orhideea (The Bridge, Orhideea Towers, Bucharest Business Garden).

2021, un an propice pentru identificarea oportunităților

După 2018 și 2019, ani în care cifra de afaceri a companiei a crescut constant cu câte 10 procente, Alukönigstahl a vizat aceeași creștere și pentru 2020. Criza generată de recenta pandemie de COVID-19 a modificat previziunile companiei, în condițiile în care nu toate proiectele de birouri care ar fi urmat să demareze în 2020 s-au activat, lucru care s-a reflectat în rezultatul obținut anul trecut, de 21,5 milioane de euro.

Pe lângă creșterea constantă a cifrei de afaceri, un obiectiv permanent a fost dezvoltarea echipei, în prezent în cadrul acesteia lucrând persoane care sunt de peste 20 ani în companie.

Pentru anul în curs, obiectivele Alukönigstahl sunt menținerea nivelului vânzărilor și a rezultatului financiar cel puțin la nivelul anului trecut, luând însă în considerare în continuare contextul actual și piața imobiliară.

„Compania noastră are un rol în anveloparea clădirilor, în etapa de finalizare a lor. Ca să ajungem la acest moment, este nevoie să se ridice structurile, să existe cerere pe piața de construcții. Crearea cererii este înafara ariei noastre de influență, aceasta fiind influențată de încrederea investitorilor. Noi ne vom concentra asupra a ceea ce putem face mai bine: identificarea și fructificarea posibilităților”, a concluzionat, Dl. Attila Beer, Administrator ALUKÖNIGSTAHL.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/hidroconstructia-reuseste-sa-se-adapteze-contextului-actual/