Aluterm Group, 25 de ani de soluții optime pentru piața construcțiilor

Compania a cunoscut o creștere continuă, fiind implicată în peste 2.000 de proiecte pe piața de construcții din România.Aluterm Group este o companie românească cu sediul în Cluj Napoca, care și-a început activitatea în anul 1993, cunoscută atunci sub denumirea de  Aluterm Prod. Datorită rețelei naționale de birouri din Cluj, București, Timișoara și Bacău, compania a reușit să creeze o relație bazată pe siguranță și încredere cu partenerii din piața construcțiilor pentru a oferi consumatorilor finali spații în care traiul zilnic să fie mai sigur și mai confortabil. Încă de la început, misiunea principală a companiei a fost să schimbe lumea construcțiilor din România prin participarea activă la construirea de spații pentru viață, un concept aplicat în fiecare din proiectele derulate la nivel național. Soluțiile eficiente și calitatea lucrărilor efectuate pe piață au transformat rapid compania într-un reper în industria automatizărilor de porți, uși și ferestre, în proiectarea și construcția parcărilor automate și pe piața produselor de policarbonat.

Aluterm este una dintre primele companii care au importat plăci de policarbonat în România, punând bazele colaborării cu furnizori din Italia și Elveția cu care lucrează și astăzi. Într-o piață aflată în continuă expansiune și în contextul amplificării procesului dezvoltării tehnice, compania a cunoscut o creștere continuă, valorile care au stat la baza acestui proces și care au unit și întărit echipa fiind încrederea, responsabilitatea, pasiunea, coeziunea și inovația.

„Misiunea noastră este să aducem în România tehnologii inovatoare care să reinventeze spațiul construit, făcând viața oamenilor mai comodă, mai sigură și mai interesantă. Împreună cu constructorii, arhitecții și proiectanții, adăugăm valoare soluțiilor pe care le importăm de la partenerii noștri europeni, pentru a îmbunătăți și eficientiza căile de acces. Fiecare proiect livrat este bazat pe competență și experiență inginerească”, ne-a declarat Dna. Andreea Strugaru, Managing Partner, Aluterm Group.

Valorile care au stat la baza recentei dezvoltări a companiei și care au unit și întărit echipa sunt încrederea, responsabilitatea, pasiunea, coeziunea și inovația

Produse, servicii și diviziile Aluterm Group

Compania este specializată în automatizarea și managementul căilor de acces, oferind servicii de consultanță tehnică pentru alegerea soluțiilor optime pentru fiecare proiect, servicii de montaj și punere în funcțiune, service și mentenanță, furnizând astfel proiecte la cheie.

Începând cu anul 2005, identitatea Aluterm s-a transformat, liniile principale de vânzare devenind divizii independente cu specialiști proprii. Astfel, prin divizia Siatec – specialiștii intrărilor automate, compania oferă soluții complete de uși automate și rotative, sisteme de acționare automată a ferestrelor și trapelor de fum, bariere automate și automatizări pentru porți, uși automate rapide, uși si cortine rezistente la foc, uși curate pentru domeniul medical, etc. Divizia Siatec acoperă astfel soluții complete de automatizare a căilor de acces pentru aplicații din cele mai diverse: clădiri de birouri,  aeroporturi, spitale, hoteluri, instituții publice, centre comerciale sau clădiri industriale.

Prin divizia Makroplast – policarbonat, trape de fum, accesorii – se oferă sisteme complexe din policarbonat celular și compact pentru construcții, luminatoare din policarbonat, trape de evacuare a fumului și sisteme ecologice de pavaj.

Divizia Parkomatic – sisteme profesionale de parcare – oferă soluții de implementare a sistemelor de gestionare automată a parcărilor, parcometre stradale, stații de încărcare a mașinilor electrice, sisteme de ticketing și control acces și sisteme de ghidare automată în parcări (PGS). „Toate cele trei divizii sunt pe un trend de dezvoltare, întrucât portofoliul de soluții este dezvoltat în permanență în ideea misiunii noastre de a aduce noile tehnologii pentru spațiul construit în România. Inginerii noștri sunt în permanență în contact cu noile dezvoltări la nivel mondial și, în funcție de nevoile specifice ale pieței din România, introducem noi soluții cu acoperire la nivel tehnic în companie”, a continuat doamna Andreea Strugaru, Managing Partner, Aluterm Group.

Soluții eficiente și noutăți tehnologice pentru piața de construcții

În ultimii ani, compania și-a consolidat poziția pe piața furnizorilor de soluții pentru automatizarea căilor de acces prin parteneriatele strategice încheiate cu furnizori globali de soluții, precum CAME și RECORD. O atenție deosebită este acordată diviziei Parkomatic, considerată a fi un pilon important în dezvoltarea orașelor inteligente de mâine. Totodată, prin divizia Makroplast, Aluterm Group mizează pe o schimbare a paradigmei în construcții și anume migrarea spre clădirile industriale și nu numai, cu fațadă din sisteme de policarbonat.

În ceea ce privește noutățile implementate de-a lungul timpului în cadrul proiectelor de construcții desfășurate, ar trebui amintite sistemul de management automat al parcărilor în care plata se face cu cardul bancar – Aluterm este prima companie din România care a introdus un astfel de sistem de plată, cea mai înaltă ușă rotativă marca RECORD din România pentru sediul companiei DIGI24, uși automate ermetice pentru sălile de operații (pentru asigurarea atmosferei controlate), pavaje ecologice sau fațade realizate cu sisteme modulare din policarbonat. Alte inovații au fost aduse prin sistemele care ajută la economisirea resurselor pentru clădirile verzi, cum ar fi sistemul de automatizare a ferestrelor pentru aport natural de aer (se consumă mai puțină energie electrică înlocuind aerul condiționat cu aerisirea naturală a clădirilor), ușile automate rotative (izolare termică superioară) și uși automate glisante Thermcord (izolare termică superioară).

Aluterm Group a participat de-a lungul timpului în proiecte importante de construcții pentru numeroase instituții și companii din România, precum Aeroportul Internațional Bacău, Stadionul Ion Oblemenco Craiova, Sala Polivalentă din Cluj Napoca, Spitalul Băneasa, Carrefour, Iulius Mall (Cluj Napoca și Iași), City Mall Constanța, Spitalul Gomoiu, parcări în Poiana Brașov și Straja sau Globalworth Campus. Compania s-a implicat în peste 2.000 de proiecte de succes în cei 25 de ani de activitate.

Avantajele competitive

În ceea ce privește avantajele competitive, Aluterm Group se diferențiază de ceilalți competitori de pe piață în primul rând prin acoperirea națională oferită prin intermediul celor 4 birouri din Cluj, București, Timișoara și Bacău. Alte atuuri de care se bucură compania sunt experiența acumulată în cei 25 de ani de activitate, efectuarea de livrări rapide din stoc, oferirea de soluții profesioniste și optime prin echipa de ingineri cu experiență în domeniu și oferirea de produse fabricate doar de producători europeni de renume, produse ce sunt testate de Aluterm înainte de introducerea pe piață.

În privința personalului, grupul Aluterm numără în prezent o echipă de 52 de angajați care participă frecvent la training-uri tehnice organizate de partenerii companiei. În plus, se investește constant în training-uri de eficientizare a activității pentru personalul din echipa comercială și cea administrativă.

Investiții și rezultate financiare

Pentru eficientizarea activităților desfășurate, compania a efectuat investiții pentru implementarea unui sistem CRM și ERP care să faciliteze integrarea proceselor din firmă, a implementat sisteme de management al calității, precum ISO 14001: 2004, ISO 9001: 2008 și BS OHSAS 18001: 2007, a desfășurat programe de coaching pentru echipa managerială și cea de vânzări și a înnoit parcul auto. Pentru viitor, un obiectiv investițional important îl reprezintă construcția sediului propriu – birouri și depozit central – în Cluj-Napoca.

În ceea ce privește rezultatele financiare, grupul Aluterm a înregistrat în anul 2017 o cifră de afaceri de 33.556.761 RON, creșterea estimată pentru anul în curs fiind de 10%.