Stiri: Companii

Cifra de afaceri TeraPlast 2021

TeraPlast vrea să intre pe piaţa ambalajelor biodegradabile

05.11.2020

Ambalaje biodegradabile. Grupul TeraPlast a anunţat că a depus un proiect în valoare totală de 11,8 milioane de euro în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, intrând, astfel pe o piaţă nouă, aflată la început. Este vorba de piaţa ambalajelor biodegradabile.

Ambalaje biodegradabile. TeraPlast Folii Biodegradabile SRL

Proiectul a fost depus sub numele „Înfiinţare unitate nouă de producţie pentru TeraPlast Folii Biodegradabile SRL”. Valoarea ajutorului de stat solicitat este de 5,8 milioane de euro. Acesta reprezintă 49% din investiţia totală.

Proiectul de investiţii presupune atât cumpărarea de echipamente de producţie de ultimă generaţie, cât şi realizarea de construcţii noi.

Ambalaje biodegradabile. Certificate „OK Compost”

Sacii, sacoşele şi pungile biodegradabile care vor fi produse de compania TeraPlast vor avea un grad de biodegradare de minim 90% şi vor fi certificate „OK Compost” conform SR EN 13432, se arată în raport. Fluxul tehnologic va include şi echipamente pentru reciclarea deşeurilor rezultate din producţia proprie şi reintroducerea acestora în procesul de fabricaţie.

Ce spune directorul companiei?

„Piaţa de ambalaje, căreia ne vom adresa, a fost de 293 milioane de euro în 2019. Segmentul de saci, sacoşe şi pungi biodegradabile care face obiectul investiţiei, reprezintă 22% din total şi înregistrează cel mai accelerat ritm de creştere. Producţia locală nu poate acoperi cererea, drept urmare aproximativ 46% din totalul consumului din România provine din import. Granulele pentru folii biodegradabile pe care le vom fabrica se importă în acest moment integral din Germania şi Italia. Prin acest proiect, intrăm pe o piaţă nouă, care se află la început, contribuim la reducerea deficitului comercial care a fost în 2019 de 17,28 miliarde de euro şi la alinierea României la obligaţiile pe care le are în contextul european. Cererea în piaţă va creşte în continuare, deoarece până în 2030 toate ambalajele din plastic din UE trebuie să fie reutilizabile şi uşor reciclabile”, a declarat directorul general al TeraPlast, Alexandru Stânean.

Ambalaje biodegradabile. Locuri de muncă

Implementarea proiectului începe în noiembrie 2020. Durata estimată de realizare este de 25 de luni. În urma proiectului vor fi create 93 de noi locuri de muncă.

Citeşte şi Rezultate 5 to go 2020. Bilanţ optimist pentru lanţul de cafenele