Stiri: Companii

The New Originals Company vrea să preia activele deținute de Dr. Oetker România

Ambienta SGR preia Officine Maccaferri

23.05.2024

Ambienta SGR preia Officine Maccaferri. Consiliul Concurenţei a anunțat că a autorizat tranzacția prin care Ambienta SGR S.p.A., prin intermediul HoldCo 69 S.r.l., intenționează să achiziționeze Officine Maccaferri S.p.A. și filialele acesteia.

Activitatea companiilor

Ambienta SGR S.p.A. este un fond european de investiții de capital privat, specializat în investiții axate pe mediu și sustenabilitate, pe piețele private și publice, constituit în Italia.

HoldCo 69 este un vehicul investițional al grupului Ambienta.

Grupul Maccaferri este un furnizor de produse și soluții de inginerie de mediu, pe piața construcțiilor civile, geotehnice și de mediu. Grupul are numeroase filiale la nivel mondial, în România fiind prezent prin Maccaferri Romania S.R.L., companie care comercializează în principal produse de inginerie (produse geosintetice, produse pe bază de plasă de sârmă dublu răsucită, produse pentru protecția împotriva căderilor de pietre), însă furnizează, de asemenea, și servicii de instalare a acestor produse.

Ambienta SGR preia Officine Maccaferri. Analiza efectuată

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citește și Proiectul de Retail Media al Profi extinde serviciile către toată piața