Stiri: Finante

AmCham: Este nevoie de o toleranță zero față de mită și corupție

05.11.2015

În contextul tragicului incendiu produs în Clubul Colectiv, Camera de Comerț Americană în România – AmCham România cere o reformă imediată a procesului de aplicare a legilor și o toleranță zero față de mită și corupție.

,,Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) solicită o reformă imediată și imperativă a procesului de aplicare a legilor în România și o toleranță zero față de mită și corupție, astfel încât România să devină o țară sigură pentru cetățenii săi. Alături de multe alte tragedii ce au trecut neobservate la nivelul opiniei publice, dar care, din păcate, au lăsat de asemenea în urmă familii îndurerate și comunități afectate, dezastrul recent ce a mobilizat întreaga societate civilă este o dovada de necontestat a faptului că, pe termen lung, corupția, iresponsabilitatea, nepăsarea, urmărirea interesului propriu și lipsa de performanță nu sunt doar factori ce împiedică progresul României, ci risipesc resurse valoroase și cel mai grav, pun în pericol viața cetățenilor”, au afirmat reprezentanţii AmCham România.

Conform sursei citate, eforturile depuse până în acest moment pentru înlăturarea corupției au fost insuficiente și că este nevoie de o schimbare reală la toate palierele societății românești, de la cel mai înalt nivel al administrației centrale până la cele mai mici instituții publice.

Totodată, în timp ce autoritățile au cea mai mare responsabilitate cu privire la asigurarea unui cadru clar de reglementare, implementare și monitorizare a respectării normelor de siguranță în toate domeniile, fiecare din părțile implicate, companii sau persoane fizice, trebuie să își asume rolul de agent al schimbării, în vederea atingerii obiectivului comun de asigurare a siguranței și sănătății individuale și colective.

„Dacă schimbarea nu va porni simultan de la ambele capete ale spectrului decizional și social, numărul tragediilor nu se va opri aici”, au mai spus reprezentanţii AmCham.