Stiri: IT&C

Amenințările cibernetice din mediul online împotriva copiilor lor sunt în creștere

06.04.2016

Kaspersky Lab anunță lansarea noii versiuni pentru Kaspersky Total Security – multi-device. Datorită integrării soluției Kaspersky Safe Kids, în afară de a proteja informațiile confidențiale ale utilizatorilor, noul produs le va permite părinților să monitorizeze mai bine activitatea online a copiilor lor și locul unde se află la un moment dat. În plus, îi va ajuta să-i țină departe de site-uri cu un conținut nepotrivit vârstei lor și să stabilească timpul pe care copiii îl pot petrece pe dispozitive digitale.

„Copiii cu vârste foarte mici au acum acces la dispozitive conectate la Internet și multor părinți le este greu să se asigure că, indiferent de vârstă, pot să exploreze în siguranță lumea digitală”, spun specialiştii în securitate.

Potrivit unui studiu Kaspersky Lab, peste jumătate (52%) dintre respondenți cred că amenințările cibernetice din mediul online pentru copiii lor sunt în creștere. Mai mult, 45% și-au exprimat îngrijorarea cauzată de accesul neîngrădit la conținut online inadecvat sau explicit, 41% – că cei mici ar putea să comunice cu străini periculoși, iar un procent egal (40%) – că fac publice prea multe informații personale în mediul online.

Includerea Kaspersky Safe Kids în noua versiune Kaspersky Total Security – multi-device este menită să răspundă acestor temeri. Noul program multi-platformă face mai mult decât să protejeze copiii de conținut inadecvat, pe site-uri și în aplicații: îi ajută pe părinți să controleze timpul pe care copiii lor îl petrec pe dispozitive conectate la Internet. În plus, cu opțiunea Safe Location, părinții pot vedea unde se află copilul lor, în timp real, pot stabili zone sigure și primi alerte automate atunci când copilul părăsește perimetrul agreat.

“În prezent, copiii sunt tot timpul conectați la tehnologie, iar de multe ori părinții nu reușesc să înțeleagă ce se întâmplă în momentul în care copiii lor sunt online”, spune Peter Aleshkin, Head of Consumer Marketing, Emerging Markets, la Kaspersky Lab.