Stiri: Economie

Amenzi Inspectia Muncii mai 2022

Amenzi de peste 3 milioane de lei, aplicate de Inspecţia Muncii

30.11.2015

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 7 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2900

Inspecția Muncii a aplicat amenzi de peste 3 milioane de lei și a depistat 275 de persoane care lucrau la negru, în urma controalelor efectuate săptămâna trecută. Dintre acestea, 45 erau din județul Vrancea, 19 din Argeș și 18 în județul Sibiu.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 2.341.100 de lei din care 1.630.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 9 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 111 angajatori.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 949.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 53 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. 23 dintre ele s-au înregistrat în București. La nivel național au fost dispuse 3 opriri de echipamente și 3 sistări de activitate pentru a se evita accidentarea lucrătorilor.

”Controalele noastre urmăresc obţinerea de informaţii concludente a căror prelucrare să permită evaluarea realistă a nivelului de înţelegere, acceptare şi respectare a obligaţiilor legale stabilite în sarcina unităților controlate. Reușim să obținem aceste rezultate prin comportament profesionist, transparenţă administrativă şi ne dorim să menţinem încrederea publicului în integritatea, imparţialitatea şi eficacitatea activităţilor ce intră în domeniul nostru de competenţă”, a afirmat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.