Amenzi pe litoral: Ce nereguli s-au găsit la restaurante, pizzerii şi fast-food-uri?

16.08.2017

În prima parte a lunii august, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 438 de unități localizate în cele şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Controalele s-au desfășurat în: 175 de restaurante, 7 pizzerii, 52 de unităţi tip fast-food, 15 braserii, 44 de unităţi tip bufet, 15 baruri, 6 snack baruri, 3 cantine din tabere școlare, 1 pensiune, 79 de magazine alimentare, 10 cofetării/patiserii, 13 laboratoare cofetărie patiserie, 9 rulote, 5 unități comercializare produse congelate, 7 tonete, 1 depozit alimentar și o unitate de produse congelate.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, expunerea la vânzare a peştelui în spaţii necorespunzătoare, valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 208.000 de lei.

În perioada menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 15 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

 

 

Citiți și despre: